Skip to content

Det her skal du se

Turistbøger er som altid et fint sted at starte, hvis du skal finde de gode klassiske oplevelser i San Francisco. Jeg brugte min første uge i San Francisco med Politikens “Turen går til Californien”, og det var da okay.
Når man bor i San Francisco bruger man naturligvis byen på en lidt anden måde, end når man er turist, så med det forbehold, vil jeg gerne give et lille supplement til, hvad der er værd at opleve.

Alt det som befinder sig i det såkaldte Downtown kan efter min mening klares på én dag. Du kan finde lidt inspiration her: Turistdagen

 

Min top tre over klassiske turistattraktioner som IKKE er overvurderede er:

1. Alcatraz

Audioguiden i fængslet er fantastisk, men du kan godt spare pengene på den dyre aftentur. Tag hellere den sidste almindelige udflugt og bliv indtil lukketid. Husk at bestille billetterne på nettet før I rejser!

2. Golden Gate Bridge

Broen ligger langt fra centrum, og husk for guds skyld at du ikke finder den i Golden Gate Park. Du skal til Presidio. Gør dig selv en tjeneste og gå hele vejen over broen. På den anden side ligger en parkeringsplads, og herfra er der en virkelig smuk udsigt over San Francisco.

3. Chinatown

Det her er selvfølgelig en smagssag, men jeg holder meget af Chinatown. Ved porten på Bush & Grant er der mange turistboder, men når du kommer længere ind i bydelen, bliver det lidt mere autentisk. Chinatown er stort, så giv dig selv lov til at gå ned af de mere øde gader. Spis frokost fra Sichuan-området i Z&Y, se hvordan lykkekager bliver foldet på Ross Ally og gå ind i supermarkederne på Stockton.

 

Alt det andet!

Der er selvfølgelig masser af andre steder i San Francisco, som jeg synes er værd at se. Der er ingen tvivl om, jeg synes de største oplevelser findes langt væk fra Fisherman’s Wharf. Mine anbefalinger er hovedsageligt knyttet til disse områder:

Presidio (Golden Gate Bridge)

Richmond (“Little Asia”, strand og smukke parker)

Haight-Ashbury (Hippier og nørdekultur)

South of Market/SOMA (Motorvejsbroer, gallerier og gode mad)

Mission District (Mexicansk mad, solskin og natteliv)

Western Addition (Japantown)

Castro (Regnbuefarvede fodgængerfelter)

Uden for San Francisco

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *