Skip to content

Uden for San Francisco

Mine personlige favoritter, hvad angår 1-dagsture fra San Francisco

 

Vandretur i Marin

Hvis du gerne vil have en kort udflugt ud i naturen, er Marin Headlands et godt sted at starte. Det er ikke vild natur, men der er kønt og man kan sagtens få en dag til at gå med at se på søløver ved fyrtårnet, at holde picnic ved stranden eller gå tur om de forladte militærbygninger. Det tager få minutter at køre dertil, men har du ikke en bil til rådighed, så kan du i weekenden tage buslinje 76X fra f.eks. Lombard Street derud.
Bussen kører ikke så ofte, så planlæg hvorfra og hvornår du regner med at tage den hjem igen. Husk at medbringe mad, vand og snacks.

 

Point Reyes

Point Reyes og Tomales Bay er vel ikke ligefrem en hemmelighed, men det føles virkelig sådan når man er der. Man ser ikke horder af mennesker, som ved så mange andre af de californiske naturparker, bestemt ikke. Point Reyes er et kæmpe parkområde, som ligger cirka 50 km fra San Francisco og dermed kræver man lejer en bil.
Der er masser af camping pladser (også gratis), små hyggelige landsbyer og sjældne dyrearter. Der er en tæt tåge, som aldrig helt forlader parken, og der er et berømt (hjemsøgt?) fyrtårn. Og så er der selvfølgelig Tomales Bay Oyster Company og Hog Island Oyster Co! Det ene sted kræver du har østerskniv og evt. madkurv med selv, ved det andet serveres østersene både rå og grillet, og eventuelt med et bræt charcuterie og et glas koldt hvidvin til.

Fik jeg sagt man også kan leje kayaker og booke rideture der?

Jeg er bestemt ikke ekspert i, hvad man kan foretage sig i Point Reyes, eftersom jeg kun har været der én gang selv. Vi fik dog god hjælp af turistcenteret i området, og havde en fantastisk tid der! Det her er et tip, jeg virkelig synes du skal overveje grundigt at gøre brug af.

 

Muir Woods

En oplagt turistdestination hvis man er i San Francisco, og drømmer om at se de berømte, tårnhøje redwoodtrees. Muir Woods er en smuk og stemningsfuld park, men som skulle kunne blive ret proppet i løbet af dagen. Det anbefales at man IKKE kommer i bil af samme grund; parkeringspladsen bliver hurtigt fyldt op.

Det tager cirka en time at komme fra San Francisco til Muir Woods, så parken egner sig bedst som heldagsudflugt.

Et alternativ til de offentlige transportmidler er at leje sig ind på en bustur. Jeg var i Muir Woods med UCSF og har derfor ikke den store erfaring med busselskaberne, men jeg var i Napa Valley med San Francisco Shuttle, og det fungere fint. De sælger også udflugter til Muir Woods.
(Husk cash til guiden og chaufføren, de skal åbenbart have drikkepenge, når turen er slut.)

 

Napa Valley

Napa. Vin, solskin og en kæmpe, trafikkeret vej ned gennem det hele. What’s not to like? Der findes masser af muligheder for at tage til Napa Valley – jeg har både været afsted i lejet bil og med turbussen nævnt ovenfor (vores tur finder I her). Ulempen ved bilen er naturligvis at chaufføren ikke kan drikke. Fordelen er at man kan komme på besøg hos en lang række vingårde, som ikke er tilgængelige når man ankommer i en kæmpe bus fuld at turister, som vingårdene udemærket ved er der for at drikke rødvin, ikke for at købe 10 flasker med hjem. Vinen smager bare bedre i bil!

Desuden kan man (øhm… rent hypotetisk selvfølgelig) komme til at dreje af ad en forkert vej, være tvunget til at følge en smuk og snoet bjergvej i en halv time, for så at ende ud lige foran Skywalker Ranch! Find den eventuelt med vilje ved at taste Lucas Valley Road ind på GPS’en. Det sker heller ikke i turbussen.

 

Oakland

Nemt at komme til: Tag metroen/bart fra Market Street. Det tager få minutter.
Her vil jeg gerne (endnu engang) slå et slag for Oakland’s First Friday.

 

Santa Cruz og Monterey

Fra alle guidebøgerne: Klassiske stop på vejen til eller fra San Francisco. Highway 1 er ikke den hurtigste vej dertil, men hvorfor gå glip af en af verdens kønneste motorvejsruter langs Stillehavet?

Jeg tog dertil for strandoplevelsen, men jeg forstår på mine UCSF kolleger, at de primært besøgte området for de glimrende hiking-muligheder.

Hvis du savner outlet-muligheder i San Francisco, er en anden grund til at køre sydpå, at Gilroy ligger i nærheden.

 

Hent dit nye pas i Sacramento (ikke ligefrem en favorit, men godt at vide!)

Hvis dit pas bliver stjålet, er der kun én vej frem: Konsulatet i Sacramento. Nej, du kan ikke flyve dertil uden pas. Nej, du kan formentlig ikke leje en bil uden pas. Men der er tog! Det tager cirka 3 timer hver vej.
Konsulatets hjemmeside kan udstyre dig med et midlertidigt pas, så du kan komme hjem inden dit nye pas er klar. Alternativt kan du få dit pas tilsendt med FedEx.

Sacramento er i øvrigt i sig selv på ingen måde en tur værd. Som i slet ikke. Det bedste jeg har at sige fra min uplanlagte rejse dertil, er at jeg nu kan sige, jeg har været i Yolo county.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *