Skip to content

14 Comments

 1. kongemor
  søndag 5. juni, 2011 @ 09:03

  Mmmmm rosenbrød, det er jo mit total ynglings stykke wienerbrød, jeg havde fuldstændig glemt at det fandtes, juhu jeg skal have rosenbrød. Og alle der bor på fjerde har selvfølgelig fortjent rosenbrød hver dag:)

  Reply

 2. Stine K.A.
  søndag 5. juni, 2011 @ 09:21

  Nemlig. Så det er bare som om, ham fra Jydske der ringer for at tilbyde en måneds abonnement for 25 kr. ikke har så meget at skulle have sagt – med mindre han altså SELV kommer op med den. Før morgenmaden.

  Reply

 3. Nadia
  søndag 5. juni, 2011 @ 11:07

  Kongemor: Rosenbrød er også mit yndlings wienerbrød! Så sukkerfyldt og velsmagende… Men jeg tror det er meget godt, jeg ikke spiser det hver dag, jeg ville blive kuglerund!Stine K.A.: Jeg har faktisk hørt fra en tidligere telefonsælger på Berlingske, at hvis man ringer og opsiger sit abonnement på baggrund af, man ikke gider gå ned at hente avisen, så kommer de op med den… Men det kræver desværre en brevsprække. Sådan en har vi ikke længere, den er boltet fast.

  Reply

 4. kongemor
  søndag 5. juni, 2011 @ 15:16

  Godt ord igen:)

  Reply

 5. kongmorsverden
  søndag 5. juni, 2011 @ 15:45

  Sig ikke til nogen at jeg ikke ved det, men øhhm hvad er rosenbrød?? Men jeg synes i øvrigt at man god kunne oprette noget rørpost som kunne sende ting til vejrs..Jeg gad ikke gå ned og op – kun for en skaldet avis..Stakkels dig :)

  Reply

 6. Nadia
  søndag 5. juni, 2011 @ 16:23

  Stine! Det er essentiel viden du er gået glip af! Forhåbentlig er det bare fordi, man kalder det noget andet andre steder i landet. Ellers bliver jeg NØDT TIL at tage rosenbrød med til picnic, så du kan prøve det. Rosenbrød er lækker wienerbrødsbund med et tommetyk lag glasur oven på (evt. med rosenvand i). Nogen laver dem som fladt, sødt franskbrød med glasur, andre som en lidt thebirkes/københavnerbirkes-agtig bund med glasur.Det er sukker, det er fedt, det er godt.Ja, den avis… Den irriterer mig. Jeg betaler jo ikke 400 kr i kvartalet for den skal bo størstedelen af dagen i postkassen, men ÅH hvor er der pludselig langt ned.

  Reply

 7. Eeyorenyk
  søndag 5. juni, 2011 @ 18:18

  Haha – Det er i sådanne øjeblikke at jeg bliver så glad for at jeg ikke længere bor i etageejendom. :p

  Reply

 8. Karina
  søndag 5. juni, 2011 @ 20:19

  Kaldte dem soldater arme da jeg var lille, nåede faktisk og blive ret stor pige før jeg opdagede at det ikke var det rigtige navn, Bageren gav mig altid de rigtige når jeg sagde soldater-arm. :)

  Reply

 9. Nadia
  søndag 5. juni, 2011 @ 20:34

  Eeyorenyk: Ja, når man skal hente aviser, vaske tøj eller bære mad op, så er der langt. Men ellers er det jo god motion ;)Karina: Det udtryk har jeg aldrig hørt før. Jeg tror jeg synes "rosenbrød" lyder lidt mere appetitligt ;)

  Reply

 10. kongmorsverden
  mandag 6. juni, 2011 @ 10:27

  Det siger mig absolut intet.. Er det en københavnsk ting? Jeg synes afgjort du skulle tage en med til picnic så jeg kan smage :-D

  Reply

 11. Nadia
  mandag 6. juni, 2011 @ 11:27

  Hmm, ja, så må det vel være en regional ting… Men nok mere sjællandsk, generelt synes jeg ikke rosenbrød er så udbredte igen her i byen. Der var aldrig mangel da jeg boede på Sydsjælland.Jeg må bage nogen og tage med til picnic så. Du er jo efterhånden en sand kage-kender, og så går du ikke, at du ikke har smagt denne klassiker :)

  Reply

 12. Mille
  tirsdag 7. juni, 2011 @ 14:24

  Du kan da bare bede om at få leveret avisen til døren. Det koster normalt ikke ekstra, og hvis man ikke har brevsprække, smider de den bare på måtten (og nogen gange ud over det hele, men det er til at leve med, når man kan hente den i morgenkåbe og kaffekop.)

  Reply

 13. Nadia
  tirsdag 7. juni, 2011 @ 17:02

  Gør de virkelig det? Går hele vejen op til 4. sal og smider den på dørmåtten? Det bliver jeg simpelthen nødt til at undersøge, jeg ville få SÅ meget mere glæde ud af mit avisabonnement.

  Reply

 14. Mille
  onsdag 8. juni, 2011 @ 01:27

  Jeps, det gør de. Men det er en hemmelig service, man selv skal bede om. Og du har helt ret; man får meget mere ud af avisen (og abonnementet.)

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *