Skip to content

23 Comments

 1. Sequence
  lørdag 18. juni, 2011 @ 08:32

  Min underviser kalder de letteste af pensummets artikler for "alt for damerne" artikler. Tror ikke, at han har prøvet at læse alt for damerne, for tekst på engelsk med fagudtryk kan bare ikke sammenlignes med artikler i et ugeblad!Men når jeg så ser din artikel, bliver jeg alligevel glad for, at der ikke også lige er en bunke kemiske udtryk i de artikler, som jeg har kæmpet mig igennem.

  Reply

 2. Anonymous
  lørdag 18. juni, 2011 @ 08:38

  Dejligt, at man ikke er den eneste, som er tidligt oppe og læse en lørdag morgen.. :)Faktisk er artikler jo værre end bøger, fordi de er skrevet af hardcore forskere, som kun beskæftiger sig med deres eget nørdede emne. Bøger er jo, på den anden side, skrevet for at studerende skal forstå emnet (ikke at det altid kommer til udtryk dog).Sidder selv og kæmper med en meget detaljeret og udførlig beskrivelse af anatomien af de mandlige kønsorganer. //Pernille

  Reply

 3. Anonymous
  lørdag 18. juni, 2011 @ 09:15

  Hihi tak for tilbuddet, men jeg tror, jeg springer over resten af artiklen ;o)Jeg syns, du er sej!! Ca hvert andet ord er uforståeligt for mig!- Louise S.

  Reply

 4. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 09:19

  Sequence: Jeg synes måske også, det er at trække den lidt, at sammenligne med "Alt for Damerne" ;)Og ja, de der kemiske betegnelser.. Åh du godeste. Man behøver selvfølgelig kun slå dem op en gang, hvis man skal læse 5 artikler om det samme, men det er så tørt, så tørt…Pernille: Ha, ja godt at vide man er to der lider ;)Og jeg er helt enig. Jeg vil tusind gange hellere læse en grundbog skrevet til studerende, end videnskabelige artikler der ikke besvære sig med at forklare noget som helst – ALLE ved da hvad den-og-den-metode går ud på. U-uf!Og så sidder jeg her, som en anden skolepige og gnækker over det med de mandlige kønsorganer. Der er bare noget ved anatomi, der aldrig holder op med at være barnligt sjovt.

  Reply

 5. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 09:20

  Louise S: Jo tak. Men når de videnskabelige artikler bliver for svære, er wiki din ven ;) Det er sådan vi andre gør.(Jeg skal nok holde artiklen væk – det er slemt nok, jeg selv skal læse den ;)

  Reply

 6. denlangeneger
  lørdag 18. juni, 2011 @ 09:40

  Jeg læste første linje og så tænkte jeg godt det ikke er mig! :pMen synes nu tit at familiemedlemmer (og andre lidt ældre) har det med at tro at det bare er een lang ferie at studere. Jeg sad også og fnisede over Pernilles kommentar – det kan da ikke være det allerværste at læse om :D

  Reply

 7. Milla
  lørdag 18. juni, 2011 @ 09:51

  Åh, tell me about it! Min bog elsker at fortælle en laaaaaang historie om et lægemiddel-forsøg for så til sidst at slutte noget a la "meeeee da der kun indgik 2 lamaer og halv død papegøje kan man måske ikke rigtig bruge forsøget til så meget." Say what!? Det kommer så efter lange indviklede forklaringer og forsøgsopstillinger og man sidder bare og tænker: jamen? Skal det i mine notater?

  Reply

 8. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 11:02

  denlangeneger: Ja, min erfaring siger også, at folk der ikke har studeret generelt synes det lyder pissenemt, og at de studerende har det alt for godt. I hvert fald i min familie. Jeg får tit den der "hvis bare du havde mere disciplin, så kunne du både studere og have fuldtidsjob!". Det kommer typisk fra folk, der ikke selv har studeret, eller som slap igennem med et meget ringe resultat.Milla: Åh, det hader jeg. Lige da jeg startede på universitetet brugte jeg engang en hel dag på flittigt at lære en bestemt udregningsmetode, med læsning, forelæsning og tilhørende klassetimer. Da klokken blev 17 og man var helt ør i hovedet, fik vi så at vide, at regnemetoden i praksis var ubrugelig. Set i bakspejlet var det måske ikke så slemt, men fuck hvor var jeg i dårligt humør de følgende dage.

  Reply

 9. kongmorsverden
  lørdag 18. juni, 2011 @ 11:03

  Ååh jeg er ellers helst fri, tak..Jeg får krydsblik af sådan nogle tekster..Du er jo vildt klog!!!

  Reply

 10. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 11:07

  Arh, det er måske at tage det til en yderlighed. Men måske bliver jeg klog, når jeg har forstået artiklen? Jeg håber det lidt, for jeg føler mig ærlig talt ekstremt dum, når jeg læser den slags.

  Reply

 11. Anonymous
  lørdag 18. juni, 2011 @ 11:56

  åh hvor jeg kender det! Jeg har så læst dansk, og der tror omverdenen, at pensum består af krimier og hvad der ellers udgives af knaldromaner. Jep, det er nemlig det eneste vi læste.

  Reply

 12. Nadia Lavard
  lørdag 18. juni, 2011 @ 11:59

  Ha! Det er sjovt, når jeg netop lige har spurgt dig :D Jeg læser da på uni, og vi læser bøger (og ordentlig røvfuld artikler). Kan det ikke tænkes, at det er udtrykket "at have hovedet i bøgerne" der bare ikke lyder helt så godt med artikler?

  Reply

 13. Anonymous
  lørdag 18. juni, 2011 @ 12:07

  Argh.. Vi har også haft utallige udførlige beskrivelser af test og metoder til at bestemme det ene og andet, ja og så til sidst får man af vide, at det ikke bruges i praksis på hospitalerne. Nå, og hvorfor skal jeg så lære det? Det er håbløst. Faktisk er de mandlige kønsorganer meget lidt interessant læsning og utroligt meget mere kompliceret end man skulle tro.. Vidste I måske, at pungen har 7 lag, før vi overhovedet når ned til testiklerne? Det er den slags, som jeg går fuldstændig kold over at skulle lære udenad. // Pernille

  Reply

 14. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 12:08

  Anonym: Og så lige krimier…Nadia: Det var nu ikke dig, jeg tænkte på, da jeg skrev dagens blogindlæg ;) Jeg har en grundlæggende forventning om at du som studerende har en fornemmelse af, hvor svært det kan være.Og jo, "hovedet i bøgerne" lyder klart bedre.

  Reply

 15. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 12:09

  Pernille: Jeg har medlidenhed med dig! Jeg synes anatomi var rigtig spændende, men det hjalp også en del på motivationen, at der ikke vare tale om udenadslære.

  Reply

 16. Nadia Lavard
  lørdag 18. juni, 2011 @ 13:18

  Hehe, det var nu heller ikke det jeg troede, selvom jeg helst vil have alt til at handle om mig ;D Det var mere ironien, der var komisk.Og nej, jeg har absolut ingen forståelse.

  Reply

 17. pernillesarup
  lørdag 18. juni, 2011 @ 13:40

  Det bliver nemerere efter en 4-5 år. Man lærer at læse hen over og inden ad :-).

  Reply

 18. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 13:53

  Nadia: Åh jo du har. Jeg ved det. Dybt inde i dig er en hel kilde af forståelse!Pernille: Ja… Øhm… Jeg starter speciale her til august/september, så det trøster mig ikke rigtig ;)Tror bare niveauet svinger lidt. De artikler jeg læser om neurologi er klart lettere at læse end dem om molekylære interaktioner i udviklingen af medicin til specifikke cancerceller. Og eftersom mit pensum i det ene fag er 100% artikler, skal jeg jo helst have styr på det hele :)

  Reply

 19. Nadia Lavard
  lørdag 18. juni, 2011 @ 20:41

  Det nytter ikke at skrive at jeg har en hel kilde af forståelse, når du skriver al den vrøvl til Pernille i samme kommentar *glor forvirret*

  Reply

 20. Nadia
  lørdag 18. juni, 2011 @ 21:33

  Bare rolig Nadia, du skal ikke forstå hvad jeg læser, du skal bare have forståelse for, at det er synd for mig ;)(Og det synes du det er. Jo du gør)

  Reply

 21. Nadia Lavard
  søndag 19. juni, 2011 @ 11:25

  :D

  Reply

 22. pernillesarup
  søndag 19. juni, 2011 @ 12:16

  Speciale artikler er helt anderledes. Du har dit emne, som du pr definition syndes er det mest vigtige og tænderskærende spændende i hele verden.(Hvis du ikke har det sådan med dit speciale når du starter, så vælg et andet.)Du graver dig ind på emnet ved artikler valgt af vejleder, og i stort omfang fundet af dig selv. Gerne startende med nogle gode review artikler.Du bliver ekspert på emnet (jo du gør), og hver artikel vil være nemmere end den forgående, fordi du ved mere og mere, der er flere gentagelser og mindre nyt.Husk også at det faktisk er forfatternes ansvar at skrive forståelig, og at de nogen gange selv gemmer deres utilstrækkelighed bag uforståeligt vrøvl.Hvis det kan trøste, synes jeg også det er svært med de meget molekylære artikler. Der er en vis tendens til overdreven brug af totalt ugennemskuelige forkortelser .

  Reply

 23. Nadia
  søndag 19. juni, 2011 @ 12:27

  Ja, jeg regner også med en lidt anderledes speciale-oplevelse, end når man har 4 random emner, der skal gennemgås.Jeg tror alle på mit hold har det sådan med de molekylære artikler – især dem der ikke har haft de samme grundfag som os på FARMA. ALT for mange forkortelser, og alt for mange metoder der ikke bliver forklaret (der er jo nogle heftige pladsbegrænsninger i de populære journaler). Det er jo ikke fordi man/jeg ikke kan læse og forstå dem – det tager bare så lang tid sammenlignet med en grundbog :)

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *