Skip to content

30 Comments

 1. Anonymous
  søndag 10. juli, 2011 @ 09:09

  Det vigtigste er vist nok at man drikker snaps til! Og så mener jeg også at det er ånden i det at kagerne er hjemmelavede. Der er ofte hjemmelavet roulade og ævlekage. SLURP!/S (ikke fra Synnejylland….)

  Reply

 2. Lavendel
  søndag 10. juli, 2011 @ 09:46

  Kære Nadia – ud at google – se bare her:http://sukkerkunst.dk/Sonderjuskkaffebord/sonderjuskkaffebord.html

  Reply

 3. Anonymous
  søndag 10. juli, 2011 @ 09:46

  Det er noget med syv våde kager, syv tørre og syv slags småkager. Oplever du det i sin fulde udfoldelse, må du meget gerne give tippet videre!

  Reply

 4. Pi Andrea
  søndag 10. juli, 2011 @ 10:56

  Rugbrødslagkage hører der til…og det smager fantastisk… :o)Jeg havde på et tidspunkt en sønderjysk svigermor, dog bosiddende her på sjælland. Hun lavede som regel rugbrødslagkage en gang om året, og første gang var jeg da godt nok lidt skeptisk, fordi at rugbrød ikke er en af mine favoritspiser…men men men det smagte himmelsk…og der er meget sukker i…og tager vist nok en krig at lave… men MUMS… :o)

  Reply

 5. Lene K
  søndag 10. juli, 2011 @ 11:28

  Der SKAL være minimum en milliard kager – ellers tæls det ikke – eller deromkring….

  Reply

 6. Lene K
  søndag 10. juli, 2011 @ 11:29

  ps. rugbrødslagkage udtales "brødtort'" ;o)

  Reply

 7. Onkel Anne
  søndag 10. juli, 2011 @ 11:34

  Altså du må et smut derned, og så byde dig selv ind et sted til kaffeslabberas, ellers er det vel ikke rigtigt? :)

  Reply

 8. Anna S
  søndag 10. juli, 2011 @ 11:47

  Du kan også prøve en grønlandsk kaffemik! Det er lidt det samme princip: alle dine yndlingskager:)Så laver man åbenthus for folk kommer dumpende forbi fr kl 14 eller sådan noget. Og så har man også noget rigtig mad, for gæsterne kan godt blive hængende til sent om aftenen.

  Reply

 9. kongemor
  søndag 10. juli, 2011 @ 11:58

  Hvis du selv går i gang, så kommer jeg gerne og hjælper dig med at SPISE kagerne (ikke noget med at hjælpe tsk).

  Reply

 10. Julie Stuhr
  søndag 10. juli, 2011 @ 12:42

  Jeg vil gerne hjælpe, bare jeg også må spise nogle af kagerne – og så kan jeg tage min fars ny-indkøbte gravbasse med ;) Der er billeder af hende på min blog.

  Reply

 11. Fru Z
  søndag 10. juli, 2011 @ 12:45

  Sidste år var jeg i Sønderjylland, og vi ville prøve det der med kaffebordet. Men det må være besværligt, for de serverede det kun en enkelt gang om måneden, på den lokale kro. Så vi måtte nøjes med et møglækkert stykke rugbrødslagkage. Men helt ørlis, så ville jeg da hellere på La Glace…

  Reply

 12. Ester Jensen
  søndag 10. juli, 2011 @ 13:28

  Der SKAL være 'Gode Råd' til et sønderjysk kaffebord (de kræver dog et specielt jern). Se opskrift her: http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/8782/Soedesager-opskrifter/Gode-Raad–lette-og-luftigeEt sønderjysk kaffebord er nogenlunde:BollerKringleSandkageBrødtærte7 lagkager7 småkagerSå god fornøjelse :D

  Reply

 13. Marie
  søndag 10. juli, 2011 @ 13:31

  Hvis alt andet fejler, vil jeg virkelig anbefale dig at købe en plads omkring Sifs kagebord: http://www.anarka.dk/blog/?p=6649Jeg har prøvet det, og det var uden tvivl en af de sjoveste og mest velsmagende eftermiddage, jeg nogensinde har haft :-)

  Reply

 14. kongmorsverden
  søndag 10. juli, 2011 @ 14:28

  Du kunne også tage herned – jeg lover at købe mere end én søndagskage!Jeg ville også meget gerne til et sønderjysk kage bord. Kaffen er det lige meget med!!

  Reply

 15. Nadia
  søndag 10. juli, 2011 @ 16:14

  Hold da helt op! Man er væk fra sin blog i nogle timer, og så er det bare væltet ind med gode råd! Tusind tak allesammen!Jeg er nu lidt splittet mellem at skulle lave det selv (3×7 kager? Puhh det er meget arbejde for et "falsk" kagebord på Sjælland) og at betale mig fra det på en tur til Sønderjylland.Så jeg tror det bliver en tur på La Glace indtil videre, og så senere hen Sønderjylland.Men grønlandsk kaffemik er nu også kommet på listen over ting jeg skal prøve. Det samme er rugbrødslagkagen!

  Reply

 16. Head and heels
  søndag 10. juli, 2011 @ 20:18

  Ha!Det er også et af mine mål! Se evt. dette sted: http://www.1747.dk/da/den-gamle-kro/sonderjysk-kaffebord Og ellers var der i Magasinet Mad fra april vist noget om sønderjysk kaffebord. Det skal også serveres på den rigtige måde – altså at man starter m boller og tørkage og så går videre til tærte, lagkage osv. Skal vi lave en fællesudflugt :-)?

  Reply

 17. Rikke (et år i sandaler)
  søndag 10. juli, 2011 @ 20:48

  Kan så oplyse, at sønderjysk kaffebord, _ikke_ skal indtages ovenpå en omgang gammeldags julefrokost (hvor man er blevet nødet og har taget to gange).Har en kæreste der har prøvet det engang for mange år siden, og han taler stadig om det, med frygten malet i ansigtet.

  Reply

 18. The Blogless Sister
  søndag 10. juli, 2011 @ 21:31

  Hvad med at drage mod Jylland (tag gerne en gravhund med) og tage til Anarkistisk Konditoridag? (anarka.dk/blog)Der er goooooode kager og gååååådt selskab!

  Reply

 19. Nadia
  søndag 10. juli, 2011 @ 22:00

  Head and heels: Rækkefølge? Du godeste, det begynder at blive kompliceret…Rikke: Julefrokoster i sig selv kan jo også være en udfordring – jeg kunne godt forestille mig, at 21 kager bagefter blev for meget.The Blogless Sister: Jeg har godt set reklamen på hendes blog – og jeg lover dig, jeg blev fristet! Desværre er min pengebeholdning ikke lige til en tur til Jylland :/

  Reply

 20. M
  mandag 11. juli, 2011 @ 14:12

  Uha, jeg har prøvet det et par gange (ikke at lave sønderjysk kaffebord, men spise mig igennem det). Det kræver mange glas Samarin at komme sig oven på sådan en oplevelse! Til en anden gang kan du evt. finde inspiration her:http://www.udenmadogdrikke.dk/index

  Reply

 21. Natasia
  mandag 11. juli, 2011 @ 22:03

  Tjek min blog i morgen formiddag, der kommer et fint indlæg om et sønderjysk kaffebord (lidt moderne udgave).Men jeg vil foretrække at bage selv og så bare så mange kager som muligt :Dmariehoenen-natasia.blogspot.com

  Reply

 22. Cesilden
  tirsdag 12. juli, 2011 @ 00:27

  Min kæreste er fra sønderjylland og jeg har plaget og plaget om sådan et kaffebord (inkl. den berømte brødtort!). Der er dog ikke kommet nogle resultater endnu, men jeg skal nok blogge om det, når det sker.

  Reply

 23. Nadia
  tirsdag 12. juli, 2011 @ 07:45

  M: tak for link! Selvom jeg bliver lidt skræmt over alle de ting, man skal bage. Jeg kan godt mærke, at jeg bliver mere og mere glad for tanken om at betale mig fra det ;)Natasia: Ja… Men det skal jo være et ægte sønderjysk kagebord, ellers tæller det ikke (synes jeg).Cesilden: Der må han da lige tage sig sammen, og finde ud af at få det til at ske! Det er jo en helt speciel mulighed for et autentisk kaffebord! Du bliver nødt til at overbevise ham om, hvor vigtigt det her (så jeg kan se billeder af det autentiske kaffebord).

  Reply

 24. Ibs
  lørdag 16. juli, 2011 @ 18:46

  Det bliver nogle gange afholdt i forsamlingshuse hernede. Jeg holder øje med lokalsprøjten for dig og siger til! :-D

  Reply

 25. Nadia
  lørdag 16. juli, 2011 @ 19:14

  Så håber jeg det falder sammen med et Jyllands-besøg :)

  Reply

 26. Head and heels
  mandag 18. juli, 2011 @ 10:40

  Det med rækkefølgen er vist, at man skal starte med de kedelige ting som boller&sandkage;, for at folk ikke ville spise for meget af "de gode ting" som lagkage og tærter.Vist fordi det sønderjyske kaffebord opstod under krigen…Og så slutter man af med en småkage, der hedder Ingenting fordi ingenting kan man altid spise:-)Og nu har jeg bestilt plads til det store, autentiske kagecirkus i Gråsten. Fuck, jeg glæder mig!!!

  Reply

 27. Nadia
  mandag 18. juli, 2011 @ 13:24

  Seriøst? Skal du prøve det store kagebord!? Det bliver du simpelthen nødt til at skrive om bagefter!

  Reply

 28. Head and heels
  onsdag 20. juli, 2011 @ 12:00

  Det kan jeg love dig for at jeg nok skal! Men det bliver desværre først i oktober…Udtænkte den snedige plan at det skulle være fødselsdagsudflugt for hele familien – så slipper man da for at fabrikere 21 slags kager…Men fandt dette link – måske du kan bruge det: http://www.dr.dk/DR1/Aftenshowet_old/Opskrifter/Andre+kokke/20090423112240.htm

  Reply

 29. Anonymous
  torsdag 4. august, 2011 @ 15:52

  Jeg synes du skulle lave en fest ud af det:Indviter mindst 10 veninder eller arbejdskolleger til "sønderjydske kaffebord" – På invitationen skriver du hvilke 2 kager de skal medbringe og vedhæft gerne opskrift (sønderjydske kageopskrifter kan googles)Eneste der nok ikke kan bages, medmindre du har en ældre sønderjyde i omgangskredsen, er "gode Råd" som rigtig nok kræver et specielt jern)Nu kan eftermidagen gå med at smage på kagerne og grine over alles besværligheder med bagningen og de udfordringer det har givet dem.God fornøjelse.p.s. Brødtorte er et must…hilsen en sønderjyde

  Reply

 30. Nadia
  torsdag 4. august, 2011 @ 23:39

  God idé! En eller anden dag må jeg få taget mig sammen til at arrangere kagedagen!Heldigvis har jeg faktisk et jern til "Gåde Råd" – jeg fik det i gave for en del år siden.Man kan jo godt gøre begge dele… Holde Sønderjysk kagebord i København, og senere prøve den ægte vare, når man er i nabolaget :)

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *