Skip to content

24 Comments

 1. Frk. Smed
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 07:51

  Hvad?! Det smager jo sygt godt. Men det tog mig alligevel en del år at turde prøve. Men er blevet helt afhængig siden da.

  Reply

 2. Frk. Smed
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 07:51

  (der var lige lidt stavefejl der ikke blev fanget i første omgang, så lavede en ny kommentar)

  Reply

 3. Leila Krak
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 08:47

  Ål? Uha, det har jeg aldrig smagt :Dwww.leilaswonderland.blogspot.com

  Reply

 4. Stine
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 09:02

  Jeg var meget gammel, før det gik op for mig, at det ikke var noget ALLE spiste flere gange om året… Det kan i øvrigt sagtens gøres fangsi – marineret og grillet ål var et af de største hits i den sushibiks, hvor jeg arbejdede.

  Reply

 5. pernillesarup
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 09:03

  Prøv at give ikke germanske folk sild. De går helt i koma når du siger det er råmarinede fisk.

  Reply

 6. Nadia
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 09:18

  Frk Smed: Virkelig? Men… Jeg forstår det ikke. Jeg har spist ål hele livet. Jeg troede i det mindste at alle danskere spiste det.Leila: HVAD!? Kan du SÅ komme i gang. Det smager fantastisk! Intet mindre!Stine: Tror først det er ved at gå op for mig nu. Jeg troede kun det var udlændinge, der rynkede på næsen.Ål i sushi har jeg stadig til gode. Er det godt? Sådan rigtigt?Jeg er mere vant til "røget og stegt"-metoden, som man kender det fra de årlige ålegilder.Eller røget ål til julefrokosten. Mmm…PernilleSarup: Jeg kan mærke alting går galt for mig nu. Kan TYSKERNE nu heller ikke lide fisk? Jeg troede bare det var de engelsktalende folk, der var ved at brække sig ved tanken. HVAD ER DER GALT MED VERDEN!? Jeg troede vi var enige om kun at hade surströmming?

  Reply

 7. Frk Hagen
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 09:20

  Puhh, ål! Det er skisme ikke lige min favorit! Det skulle da lige være den fine albio-ål, jeg så i nyhederne igår ;)/Maria

  Reply

 8. Nadia
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 09:25

  Frk Hagen: Sjovt du nævner den. Efter samtalen vist ovenfor, kunne jeg godt mærke, jeg fik tænkt lidt for meget over, at ål alligevel ser lidt ulækre ud. Det er ellers ikke noget jeg har skænket en tanke før.Og så kom den der klamme albinoål i nyhederne… Ad!Så nu viser vi ikke flere billeder af ål, eller taler om hvad de spiser. Jeg vil ikke have ødelagt en god ting ;)

  Reply

 9. imangelafbedre
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 09:55

  Jeg elsker fisk! Men jeg har faktisk aldrig smagt ål.. Der har aldrig været nogen lejlighed, hvor jeg har fået det serveret. Men jeg tror godt, at jeg ville kunne lide det.

  Reply

 10. Stine Elise
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 10:16

  Har engang haft en japansk værelseskammerat på højskole -hun mente jeg var ved at tage livet af hende når jeg bød hende en piratos.. Hende og de andre japanere kunne ikke fordrage lakrids eller gløgg.. DET forstår man jo ikke!

  Reply

 11. Nadia
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 10:24

  Imangelafbedre: Jeg er helt sikker på, du ville kunne lide det. Det er jo vildt godt! (Og smager sådan på en måde lidt i retningen af røget makrel)Jeg synes du skal skynde dig at købe det. Selvom det er dyrt. Og vist også politisk ukorrekt.Stine Elise: Gløgg er jeg heller ikke ligefrem vild med. Men saltlakrids… Det bedste slik i verden, og så er det kun 3-4 lande, der spiser det?Mødte engang en masse amerikanere til en fest. De var også ved at brække sig ved tanken om saltlakrids. Alle havde prøvet det, alle hadede det. Koldskål syntes de også var mega klamt.

  Reply

 12. Påskeharen
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 11:41

  Jeg holder med udlændingene – ål er ikke lige sagen. Det er søagurk iøvrigt heller ikke. Jeg kan rigtigt godt lide den måde du får gevirret til at ligne fandens horn i panden på det sidste billede

  Reply

 13. Inge
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 13:00

  Jeg er fra Danmark og spiser absolut ikke ål – no way. Men jeg elsker blodpølse. Det plejer også at kunne sætte gang i sindene :-)

  Reply

 14. Anonymous
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 13:20

  Ålen er akut udrydningstruet. Èn ting er at du selv spiser den, men ligefrem at lokke nye ålespisere til?!?Se sådan på det, at jo flere du lokker til at spise ål, jo færre ål bliver der tilbage til dig…/hanne

  Reply

 15. Ibs
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 21:36

  Nogle gange er det ikke engang nok, at man er vokset op med det. Jeg afskyr ål. Mest fordi jeg synes, det smager helt ad helvede til. Men også lidt af de grunde, dine venner nævner der. I øvrigt er ål jo megatruede, og ingen bør spise dem! *løftet pegefinger* Og så ér de bare klamme!

  Reply

 16. Nadia
  torsdag 13. oktober, 2011 @ 21:47

  Påskeharen: Tak – men det er nok mere et tilfælde end en velovervejet handling ;)Inge: Blodpølse… Det spiste jeg også som barn, men det er sjovt nok stoppet igen. Synes det er for sødt.Hanne: Ja, det er ret politisk ukorrekt. Jeg giver dog franskmændene skylden for de udrydningstruede ål. Jeg ved ikke hvad det ligner, sådan at spise de små underudviklede ål… Så når de jo aldrig herop og bliver store og fede!Ibs: *LALALALALALA* – jeg hører ingenting. Ål er lækkert. Punktum.Ikke mere snak om klamhed. Det smitter…

  Reply

 17. Budgetpigen
  fredag 14. oktober, 2011 @ 00:10

  Jeg er faktisk enig med Østrig og Schweiz her.Det kan jeg bare ikke få ned.Tror det er fordi jeg engang hørte en meget uhyggelig historie om en halvspist strandvasker og ål. Siger ikke mere. Lader jeres indre billeder klare resten.Jeg elsker i øvrigt at plante mig om lige foran en stor slikbutik om sommeren, lige i turistsæsonen – og så iagttage italienere, japanere mm tage en bid af deres 'bland selv slik'. De kan nemlig ofte ikke stå for de store lakrids søstjerner med (hvad de tror er) sukker.De er saltlakrids med salt på! Muahaha!!! Jeg har efterhånden overværet et par gevaldige hyl og grimasser.:-D

  Reply

 18. Nadia
  fredag 14. oktober, 2011 @ 08:22

  Shh! Jeg synes virkelig ikke vi skal snakke om, hvor klamme ål kan være. Jeg har brug for stadig at kunne spise det.Åh udlændinge og saltlakrids… Hvornår vil de lære det?

  Reply

 19. Christina
  fredag 14. oktober, 2011 @ 11:11

  ÅL RULES!!!! Det smager herregodt. Både stegt og røget. Færdig slut punktum.Og hold strandvaskere osv ude af det!

  Reply

 20. Nadia
  fredag 14. oktober, 2011 @ 16:02

  Enig!

  Reply

 21. LunaBaermonster
  fredag 14. oktober, 2011 @ 23:50

  Jeg savner ål! Ja, de er truede, og det er ikke så godt. Overhovedet ikke. Men til den pris de sælges til, afskrækker det nok en del mennesker?Min farfar var fritidsålefisker, da han levede. Derfor betød en frokost hos farmor og farfar hjemmerøget øl på hjemmelavet rugbrød med røræg. Og dagen efter stegte ål til aftensmaden under devisen "I skal spare på kartoflerne, det er dem, vi har betalt for".Jeg savner ål.

  Reply

 22. Nadia
  lørdag 15. oktober, 2011 @ 08:10

  Åh hvor lækkert! Mine bedsteforældre kender heldigvis en fisker, som de køber billige ål af, så vi kan holde ålegilde en gang imellem.Der er bare noget helt særligt over ål.

  Reply

 23. Nadiabjerknaesblog
  tirsdag 18. oktober, 2011 @ 21:57

  Hej Nadia :) Har fulgt din blog et stykke tid.. synes den er fantastisk så nu er jeg blevet helt afhængig!.. Men.. ål er da blevet en fredet fisk :( Den er ved at uddø, så jeg mener man sidste sommer fredede den helt. Mvh. Nadia (ja, vi må være det der hedder navne-søstre) :) (p.s. Jeg har faktisk også fået oprettet en blog nu, dog slet ikke så fin som din9

  Reply

 24. Nadia
  onsdag 19. oktober, 2011 @ 08:28

  Hva'!? Er den blev fredet? Sådan rigtigt? Men man kan da stadig købe den i fiskebutikker?(Og i den lokale smørrebrødsbiks)Nu er vi 4 Nadia'er herinde! (en blogger, 3 læsere ;)Det er et lille men vigtigt skridt på vejen til at organisere os og langsomt overtage verdensherredømmet!

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *