Skip to content

14 Comments

 1. Vipse
  søndag 4. marts, 2012 @ 08:32

  Åh hvor jeg godt kender det der med at blive køresyg. Jeg er desværre ikke vokset fra det endnu. Alle sagde ellers at det ville jeg gøre når jeg selv fik kørekort, men nej. Min eneste kur er at lægge mig til at sove, så det er jeg tilgengæld blevet ret god til. Det er bare ikke så fedt at være på bilferie og ikke se noget, fordi man sover hele vejen.

  Reply

 2. Mira
  søndag 4. marts, 2012 @ 08:50

  Det er nogle gode tegninger;)

  Reply

 3. Arsenica Lace
  søndag 4. marts, 2012 @ 09:36

  Jeg har lidt af det hele livet (er 30 nu) og det er bare blevet værre de sidste fem år… Det er både køresyge, flysvimmelhed og voldsom søsyge (som i: 1½ times sejltur på Themsen resulterede i to dages svimmelhed og småkvalme, fed ferie…). Da min læge hørte det smed han mig til en ørelæge, der lavede en masse meget fjollede "smide rundt med mig for at teste min balance og mit syn" – mest for hans egen morskabs skyld tror jeg ;) Nå, han konstaterede, at der ikke kan gøres en døjt ved det, det er bare fordi balancenerven er ude af træning med det, så kuren for sådan nogen som dig og mig er at sejle en hel masse. Tak.Ah, og hvis du har lidt latent skelen (dvs skelen der kun viser sig når du er træt eller øjnene er helt afslappede) så kan det forværre det en del. Det gør det for mig ;)Men jeg er også træt af at det åbenbart ikke hjalp at blive såkaldt voksen.- hvis du lider meget af kvalme i forb. med transport hjælper det forresten at æde 4-6 ingefærtabletter en time før afrejse og så igen en fire stykker hver fjerde time. Drøneffektivt. Desværre modvirker det ikke svimmelhed.

  Reply

 4. Nadia
  søndag 4. marts, 2012 @ 09:57

  Jeg plejer også bare at lægge mig til at sove, men hvis det ikke er muligt, så skal vinduerne bare rulles ned – straks. Selv hvis det er minusgrader uden for.(Stakkels Kasper – jeg er den værste passager i verden)

  Reply

 5. Nadia
  søndag 4. marts, 2012 @ 09:58

  Tak Mira :)

  Reply

 6. Nadia
  søndag 4. marts, 2012 @ 10:05

  Helt så slemt er mit ikke. Jeg har aldrig fået kvalme i hverken fly, tog, bus eller båd. Gik faktisk til sejlads en overgang, da jeg var barn, og var ofte ude at sejle med familien.Det er KUN bilen, der straffer mig sådan. Jeg tror det har noget med lugten at gøre. Kasper har en forholdsvis ny bil, og jeg HADER den lugt af kemikalier, der er i sådan en. Det bliver mindre og mindre med tiden, så hans er til at holde ud, men ved lange ture bliver det hurtigt for meget.Jeg har aldrig afprøvet ingefær (øhm, jeg går ret hurtigt i baglås, når jeg hører om produkter, der virker lidt for kosttilskud-agtige), men salmiak hjælper heldigvis ofte på kvalmen :)Det kræver selvfølgelig bare, man lige kommer forbi et sted, der sælger den slags.Svimmelheden er dog det, jeg allerhelst vil af med – ærgerligt du ikke kender en god kur der. Måske er der andre der gør?

  Reply

 7. Arsenica Lace
  søndag 4. marts, 2012 @ 13:45

  Heheh, ja, jeg er nok lidt mere på den med kosttilskuddene ;) Men jeg vil så også sige at lige ingefæren i hvert fald virker mod køresyge (men ja, kun kvalme), kandiseret ingefær virker også *grins* ('gumle-gumle*)Men nej, den djævelsek svimmelhed ved jeg godt nok ikke hvad man skal gøre ved, ifølge den grumme ørelæge kunne det have noget at gøre med skelen/bygningsfejl/synsfejl/nedsat syn… =)

  Reply

 8. Kvinde Med Kids og Karriere
  søndag 4. marts, 2012 @ 16:10

  Prøv "sea bands", det er akupunktur armbånd mod transport syge, de er rigtig effektive, hvis man responderer på akupunktur. De hjælper også på graviditets kvalme ;-).Tak for super sød og god blog,Kh KMK

  Reply

 9. Frk. Smed
  søndag 4. marts, 2012 @ 19:03

  Efter jeg fik briller er jeg ikke blevet køresyg. Selv om styrken på mine briller ikke er det helt store har det alligevel gjort en kæmpe forskel på når jeg var ude at køre bil. Ellers pumpede jeg mig ellers med køresygepiller hvis vi skulle køre langt, eller skulle i forlystelsesparker. Måske kan du forsøge dig hos en optiker?

  Reply

 10. Nadia
  søndag 4. marts, 2012 @ 20:05

  Den slags kvalme håber jeg på at holde mig fra maaaaange år endnu ;)Tak for tip!

  Reply

 11. Nadia
  søndag 4. marts, 2012 @ 20:07

  Åh nej… Mener du det? Jeg HAR faktisk et par briller et sted i en skuffe, der kun kommer på i biografen og til forelæsninger, selvom jeg har et elendigt syn… Skal man virkelig udvide til bilturene også? SUK!

  Reply

 12. Nadia
  søndag 4. marts, 2012 @ 20:07

  Kandiseret ingefær? Det lyder ikke helt dårligt. Næsten som slik. Nåja, så kan jeg vel godt ofre mig lidt ;)

  Reply

 13. Frk. Smed
  mandag 5. marts, 2012 @ 18:08

  Det virkede for mig, så det er da bestemt et forsøg værd. Du kan altid fake over for Kasper så du stadig kan blive nusset på ryggen ;)

  Reply

 14. Nadia
  tirsdag 6. marts, 2012 @ 09:10

  Ja, det sidste vil jeg ikke undvære!

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *