Skip to content

12 Comments

 1. Henriette
  tirsdag 27. marts, 2012 @ 23:37

  Hej Nadia. Jeg har selv 3 års FARMA på bagen og læser din blog fast :-) Anyways – jeg arbejder pt i USA og her kan man da godt lige slå et sving ind på campus cafeen efter en kop kaffe – når man vel at mærke lige har hentet flydende kvælstof på vejen og derfor kommer slæbende med cryotanken. Der bliver ikke løftet et øjenbryn (skrev hun fra sin laptop i laboratoriet med kaffekruset ved hånden og småspisende imens…..)

  Reply

 2. pernille
  tirsdag 27. marts, 2012 @ 23:46

  Her i Melbourne er mad og lab et ABSOLUT no go!Man spiser ikke engang i fluelab (hvis der er nogen som kikker), hvor det farligste kemikalie vi har er etanol.Al håndtering af N2 foregår med sikkerhedsbriller OG sikkerhedsvisir OG termohandsker (hvis der er nogen som kikker altså).

  Reply

 3. Kimmie
  onsdag 28. marts, 2012 @ 03:34

  Her er stinkskabe åbenbart en mangelvare, for jeg står med både methanol og chloroform og hygger mig (selvfølgelig også uden punktsug, for det ville være spild af gode dampe). Man får sådan en dejlig buzz på efter en lang dag i et lille laboratorie, hvor man heller ikke kan åbne vinduer :)

  Reply

 4. Rikke Jakobsen
  onsdag 28. marts, 2012 @ 08:11

  jeg arbejder selv i lab og ved alt for godt at man kan blive lidt for vandt til dødningehoveder osv. Men nu må i altså lige tage og passe på jer selv derude. Der er ingen andre der gør det. Der er jo nok en grund til at man gik bort fra mundpippettering osv.

  Reply

 5. Nadia
  onsdag 28. marts, 2012 @ 10:15

  Ha! Ja, okay, den var så ikke gået på FARMA :)

  Reply

 6. Nadia
  onsdag 28. marts, 2012 @ 10:16

  Jeg spiser heller ikke i lab (normalt) – men vores farligste kemikalie er også ethanol (hvis man ser bort fra GMO, men det er jo ikke sådan rigtig farligt…)

  Reply

 7. Nadia
  onsdag 28. marts, 2012 @ 10:18

  Kimmie, der ville jeg være blevet lidt småhysterisk. Vi husker alle, hvordan du måtte bo inde i etherrummet, fordi jeg nægtede at gå derind.Organiske opløsningsmidler er stadig en kilde til evig frygt, når jeg færdes i et laboratorie. Det er jo kun radioaktivitet og GMO, vi bare leger er farligt.

  Reply

 8. Nadia
  onsdag 28. marts, 2012 @ 10:20

  Jeg havde en gang en forelæser, der med længsel i stemmen fortalte om den gang, hvor man stadig smagte på kemikalierne. Efter sigende skulle kviksølforbindelser smage "sødt og lækkert – lidt ligesom sukker".Men jeg skal nok lade være med at tage min madpakke med i lab en anden gang. Det var først bagefter, det slog mig, at det nok ikke var den bedste idé.

  Reply

 9. City Chick
  onsdag 28. marts, 2012 @ 13:08

  I er jo bindegale. Må være en arbejdsskade! :-) (Sagde journalisten, der tilhører en faggruppe som orkaner, krig, snestorme, terror og radioaktivt udslip, slet, slet ikke er farligt for. Det er kun I andre, der skal blive indendøre :-D) ) Tilgengæld er jeg faktisk en lille smule bange for kemikalier…

  Reply

 10. Kimmie
  onsdag 28. marts, 2012 @ 23:13

  Jeg syntes også det var lige i overkanten, så jeg spugte min vejleder om jeg måtte slæbe rundt på min chloroform og bruge den i stinkskab i stedet, hvis jeg lovede ikke at tabe den :)

  Reply

 11. Nadia
  fredag 30. marts, 2012 @ 09:27

  Så er der også større håb for, dine hjerneceller overlever rejsen til Australien ;)

  Reply

 12. Nadia
  fredag 30. marts, 2012 @ 09:33

  Det er kun lige indtil en Borup Kemi-fabrik springer i luften, så har du også overvundet det ;)

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *