Citron marmelade eller Lemon Curd? Presse saften ud når de er næsten ved at sige farvel, også fryse den ned i isterningeform?Lave citron olie?Lave pesto til fryseren?Og så få dig en gang citron pasta til aftensmad (ja igen Brdr. Price):)
Du inviterer større til lakse, rødspætte og hvad der ellers der bruges citron til gilde, så skal de 16 citroner nok få ben at gå på, og hvad med citron is og fromage til gæsterne som dessert… Kan din hus-makker ik' hjælpe til?
Isterningerne bliver sidste udvej – det virker bare fjollet at have brugt 70 kr på citroner, for så at lave koncentreret citronsaft ;)Citronmarmelade? Det lyder godt!
Christina, det kan man jo ikke putte i en gammeldags isvaffel. (Men jeg kan selvfølgelig have lavet en ekstra portion is klar, før du kommer, som man lige kunne prøvesmage citronsorbeten uden om vaflerne…)
Jeg er grotesk bakteriehysterisk i køkkenet, så hjemmesaltning/syltning/altdetder er slet ikke mig.Desuden ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til. Men det er ellers et ret godt tip, til at få brugt mange på en gang!
Hvad med en god kylling i ovn med citron? Eller lemonade (køb noget atamon, så kan det holde ret længe)? Tequila-shots? En langtidsholdbar citronsalt? Olie med citron? Der er masser af gode ting. Og en gin&tonic;, synes jeg altså også er et godt forslag. Og ellers holder de ret længe ja. God fornøjelse :)
TILLYKKE med din citronpose.Jeg ville nok finde en undskyldning for at lave citronmarengstærte.Men: Skivede citroner i vand, det smager fantastisk.Der går en citron pr dag, så længe kan de sagtens holde sig på køl. Ingen extra Kcal bare mere vand indenbords.Frisk presset gulerodsaft med citron, æble og ingefær. Det kræver en saftpresser, men smager fantastisk, og er så sundt at det må tælle som minus Kcal.
Det behøver ikke at være fedende.Skift sukker ud med sakkarin og pisk flødeskum af Milda (hedder det vist nok. Man kan ikke smage forskel :-)Kan anbefale Arlas opskrift.
Jaaaaaa, jeg så for sent, at du allerede havde sagt, du ik ville være fed, øv. Men så holder jeg på limoncello, som nogen foreslog. Fuld er bedre end fed any day! :-D
Ja, okay, den kan jeg godt overveje :)Jeg har et princip om ikke at bage kage, hvis jeg ikke får gæster, såh… Ellers ender jeg bare med at spise det hele selv ;)
Jeg spiser heller ikke kunstige sødestoffer, hvis jeg kan undgå det ;)Tror det er bedre, jeg vænner mig til, jeg ikke skal spise kage og den slags hver dag.
Helt sikkert! Men linomcello virker meget ambitiøst, synes jeg. Er det ikke også en af de ting, hvor man skal være meget opmærksom på bakterievækst og den slags? For så tør jeg alligevel ikke drikke det bagefter.
Jeg har desværre ikke en saftpresser, men citronvand er virkelig lækkert, så det vil jeg helt klart også lave.(Så håber jeg bare ikke, jeg ødelægger mine tænder ;)
16 citroner alligevel? Det er et imponerende køb, hvordan argumenterede du for det? :D Jeg tænker også en hel kylling med en hel citron indeni, det er delish! Citronskræl er også godt i salatdressing! mmmh…
Hm. Jeg ville sætte min lid til, at sprutten slår bakterier ihjel. Men så igen – jeg er humaniorastud, så hvad véd jeg egentlig om den slags i forhold til en lab rat som dig :-D
Hov – jo, det gør det selvfølgelig. Tror jeg har haft googlet mig til en lidt mærkelig opskrift, for nu jeg kigger efter, kan jeg godt se, alkoholen skal med fra starten af.Okay, nu er det klart en mulighed at lave limoncello!
Anonymous
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:27
Citronmåne..
atthelighthouse
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:29
"When Aarstiderne gives you lemons, make lemonade." Som det gamle ordsprog siger.
chokoladesansen
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:31
Citronmuffins med lakridsfrosting :-D
Anne LO
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:33
CITRONFROMAGE!
Cecilie L.
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:37
Citroner holder lang tid :)
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:38
Arh… Det er jo en åndssvagt besværlig kage, i forhold til hvad man får ud af det.
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:38
Sikkert også det, det ender med. Måske suppleret med noget hjemmelavet iste.
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:39
Jeg synes vi skal finde nogle opskrifter, der IKKE er usunde. Ellers bliver citronerne skyld i adskillige kilos overvægt.
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:39
Hvad med noget mindre fedende?
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:40
Jeg håber du har ret!
Ibs
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:42
Lemon meringue pie!
Sif
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:43
Jeg aftager gerne overskudscitroner så det ikke er dig, der bliver fed af resultatet. Sådan er jeg bare.
Karina
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:01
Hvad med syltede citroner, som Brd. Price engang lavede..? :)
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:11
Men det bliver jeg jo også fed af!
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:11
Du er et godt menneske Sif! Det må man give dig.
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:11
Godt bud, men jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til.
Vicki
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:17
Citron marmelade eller Lemon Curd? Presse saften ud når de er næsten ved at sige farvel, også fryse den ned i isterningeform?Lave citron olie?Lave pesto til fryseren?Og så få dig en gang citron pasta til aftensmad (ja igen Brdr. Price):)
Sofie
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:18
Spørg klidmoster.dk. Hun ved med garanti hvad de kan bruges til uden at det feder!
Hybel
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:24
Du inviterer større til lakse, rødspætte og hvad der ellers der bruges citron til gilde, så skal de 16 citroner nok få ben at gå på, og hvad med citron is og fromage til gæsterne som dessert… Kan din hus-makker ik' hjælpe til?
chokoladesansen
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:28
Øv din kedelige gravhund :-P citron med ingefær og hindbær smager mums i en smoothie :-)
Anonymous
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:29
Gin &Tonics; med en skive citron – så er der til mange gin & tonics ;)
Anonymous
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:39
Citronsorbet! På tirsdag! Mmmmmmums :D /Christina
Anonymous
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:54
saltsyltede citroner – feder med garanti ikke
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:55
Isterningerne bliver sidste udvej – det virker bare fjollet at have brugt 70 kr på citroner, for så at lave koncentreret citronsaft ;)Citronmarmelade? Det lyder godt!
Anonymous
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:55
http://klidmoster.dk/2011/07/marokkanske-saltsyltede-citroner.html
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:55
Tror også, jeg skal have fat i hende, når jeg begynder at give op.(Selvom jeg må indrømme, det allerede er ved at ske…)
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:57
Mmmm fisk… Men det lyder som en lidt dyr løsning ;)Jo, jeg håber også Hanne kan bruge nogle af dem!
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:57
Det er et ret godt bud. Så har man også en god undskyldning for at drikke en del.
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:59
Christina, det kan man jo ikke putte i en gammeldags isvaffel. (Men jeg kan selvfølgelig have lavet en ekstra portion is klar, før du kommer, som man lige kunne prøvesmage citronsorbeten uden om vaflerne…)
Nadia
onsdag 6. juni, 2012 @ 21:02
Jeg er grotesk bakteriehysterisk i køkkenet, så hjemmesaltning/syltning/altdetder er slet ikke mig.Desuden ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til. Men det er ellers et ret godt tip, til at få brugt mange på en gang!
Malene
onsdag 6. juni, 2012 @ 21:06
Hvad med en god kylling i ovn med citron? Eller lemonade (køb noget atamon, så kan det holde ret længe)? Tequila-shots? En langtidsholdbar citronsalt? Olie med citron? Der er masser af gode ting. Og en gin&tonic;, synes jeg altså også er et godt forslag. Og ellers holder de ret længe ja. God fornøjelse :)
Ida Corydon
onsdag 6. juni, 2012 @ 22:15
Jeg havde sgu bare delt ud af dem "Hej,var det noget med en citron?" :-D
pernille
onsdag 6. juni, 2012 @ 22:31
TILLYKKE med din citronpose.Jeg ville nok finde en undskyldning for at lave citronmarengstærte.Men: Skivede citroner i vand, det smager fantastisk.Der går en citron pr dag, så længe kan de sagtens holde sig på køl. Ingen extra Kcal bare mere vand indenbords.Frisk presset gulerodsaft med citron, æble og ingefær. Det kræver en saftpresser, men smager fantastisk, og er så sundt at det må tælle som minus Kcal.
Frances
onsdag 6. juni, 2012 @ 22:37
Lemonade :)
nerdd
onsdag 6. juni, 2012 @ 23:48
Limoncello! (bestil bare 6000 citroner mere med alle de forslag, du har fået – du skal nok få dem brugt)
Louise
torsdag 7. juni, 2012 @ 08:55
Det behøver ikke at være fedende.Skift sukker ud med sakkarin og pisk flødeskum af Milda (hedder det vist nok. Man kan ikke smage forskel :-)Kan anbefale Arlas opskrift.
Anonymous
torsdag 7. juni, 2012 @ 09:10
Jo, man kan – det var min favorit da jeg var lille :D Men ellers er jeg STOR fan af dit forslag!
Ibs
torsdag 7. juni, 2012 @ 10:53
Jaaaaaa, jeg så for sent, at du allerede havde sagt, du ik ville være fed, øv. Men så holder jeg på limoncello, som nogen foreslog. Fuld er bedre end fed any day! :-D
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:00
Ja, okay, den kan jeg godt overveje :)Jeg har et princip om ikke at bage kage, hvis jeg ikke får gæster, såh… Ellers ender jeg bare med at spise det hele selv ;)
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:01
Jeg spiser heller ikke kunstige sødestoffer, hvis jeg kan undgå det ;)Tror det er bedre, jeg vænner mig til, jeg ikke skal spise kage og den slags hver dag.
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:03
Helt sikkert! Men linomcello virker meget ambitiøst, synes jeg. Er det ikke også en af de ting, hvor man skal være meget opmærksom på bakterievækst og den slags? For så tør jeg alligevel ikke drikke det bagefter.
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:05
Tequila-shots er bestemt også en mulighed! Tak :)
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:05
Ha! Ja, det er selvfølgelig også en måde at løse "problemet" på :D
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:06
Jeg har desværre ikke en saftpresser, men citronvand er virkelig lækkert, så det vil jeg helt klart også lave.(Så håber jeg bare ikke, jeg ødelægger mine tænder ;)
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:07
Der skal helt sikkert også lavet en smule limonade :)
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:07
Ja, det strømmer jo ind med gode forslag! Jeg skulle have brokket mig herinde straks!
Anonymous
torsdag 7. juni, 2012 @ 12:44
Men vidste du ikke at d bestilte for 70 kr citroner? :O
Nadia
torsdag 7. juni, 2012 @ 12:45
Jojo. Jeg havde vist bare ikke tænkt det helt igennem… Dumt nok.
Louise
fredag 8. juni, 2012 @ 15:22
http://dustysin.tumblr.com/post/22048500368/dream-perfecttion-im-dyingSkaf dig en tshirt, hvor der står Life, og så kan du allerede krydse første punkt af.Kh Simon (som allerede har krydset 11 punkter af)
Kira
fredag 8. juni, 2012 @ 15:26
16 citroner alligevel? Det er et imponerende køb, hvordan argumenterede du for det? :D Jeg tænker også en hel kylling med en hel citron indeni, det er delish! Citronskræl er også godt i salatdressing! mmmh…
Nadia
lørdag 9. juni, 2012 @ 21:37
Tror hellere jeg vil lægge ud med mayo-vanilje-tingen. Ret sjov liste ;)
Nadia
lørdag 9. juni, 2012 @ 21:37
Jamen, altså, jeg ville gerne lave iste.Jeg overvejede på ingen måde, hvor stor en mængde jeg rent faktisk købte.
Ibs
søndag 10. juni, 2012 @ 00:01
Hm. Jeg ville sætte min lid til, at sprutten slår bakterier ihjel. Men så igen – jeg er humaniorastud, så hvad véd jeg egentlig om den slags i forhold til en lab rat som dig :-D
Nadia
mandag 11. juni, 2012 @ 10:33
Hov – jo, det gør det selvfølgelig. Tror jeg har haft googlet mig til en lidt mærkelig opskrift, for nu jeg kigger efter, kan jeg godt se, alkoholen skal med fra starten af.Okay, nu er det klart en mulighed at lave limoncello!
Anonymous
søndag 17. juni, 2012 @ 21:13
Ville godt vide hvad jeg skulle bruge dem til… Her er nogle idéer:Saltede citroner:http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Opskrifter/2009/uds_6/20090908143734.htmLimonade: http://drikke.danskeopskrifter.dk/kolde-drikke/opskrift.asp?site=65Lemon Curd: http://himmelske-kager.blogspot.dk/2011/06/lemon-curd.html- Mette
Nadia
tirsdag 19. juni, 2012 @ 14:20
Limonade har jeg heldigvis fået lavet – og nu er der kun 1 citron tilbage!(De fleste gik dog på citronsorbet ;)