Citron marmelade eller Lemon Curd? Presse saften ud når de er næsten ved at sige farvel, også fryse den ned i isterningeform?Lave citron olie?Lave pesto til fryseren?Og så få dig en gang citron pasta til aftensmad (ja igen Brdr. Price):)
Du inviterer større til lakse, rødspætte og hvad der ellers der bruges citron til gilde, så skal de 16 citroner nok få ben at gå på, og hvad med citron is og fromage til gæsterne som dessert… Kan din hus-makker ik' hjælpe til?
Isterningerne bliver sidste udvej – det virker bare fjollet at have brugt 70 kr på citroner, for så at lave koncentreret citronsaft ;)Citronmarmelade? Det lyder godt!
Christina, det kan man jo ikke putte i en gammeldags isvaffel. (Men jeg kan selvfølgelig have lavet en ekstra portion is klar, før du kommer, som man lige kunne prøvesmage citronsorbeten uden om vaflerne…)
Jeg er grotesk bakteriehysterisk i køkkenet, så hjemmesaltning/syltning/altdetder er slet ikke mig.Desuden ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til. Men det er ellers et ret godt tip, til at få brugt mange på en gang!
Hvad med en god kylling i ovn med citron? Eller lemonade (køb noget atamon, så kan det holde ret længe)? Tequila-shots? En langtidsholdbar citronsalt? Olie med citron? Der er masser af gode ting. Og en gin&tonic;, synes jeg altså også er et godt forslag. Og ellers holder de ret længe ja. God fornøjelse :)
TILLYKKE med din citronpose.Jeg ville nok finde en undskyldning for at lave citronmarengstærte.Men: Skivede citroner i vand, det smager fantastisk.Der går en citron pr dag, så længe kan de sagtens holde sig på køl. Ingen extra Kcal bare mere vand indenbords.Frisk presset gulerodsaft med citron, æble og ingefær. Det kræver en saftpresser, men smager fantastisk, og er så sundt at det må tælle som minus Kcal.
Det behøver ikke at være fedende.Skift sukker ud med sakkarin og pisk flødeskum af Milda (hedder det vist nok. Man kan ikke smage forskel :-)Kan anbefale Arlas opskrift.
Jaaaaaa, jeg så for sent, at du allerede havde sagt, du ik ville være fed, øv. Men så holder jeg på limoncello, som nogen foreslog. Fuld er bedre end fed any day! :-D
Ja, okay, den kan jeg godt overveje :)Jeg har et princip om ikke at bage kage, hvis jeg ikke får gæster, såh… Ellers ender jeg bare med at spise det hele selv ;)
Jeg spiser heller ikke kunstige sødestoffer, hvis jeg kan undgå det ;)Tror det er bedre, jeg vænner mig til, jeg ikke skal spise kage og den slags hver dag.
Helt sikkert! Men linomcello virker meget ambitiøst, synes jeg. Er det ikke også en af de ting, hvor man skal være meget opmærksom på bakterievækst og den slags? For så tør jeg alligevel ikke drikke det bagefter.
Jeg har desværre ikke en saftpresser, men citronvand er virkelig lækkert, så det vil jeg helt klart også lave.(Så håber jeg bare ikke, jeg ødelægger mine tænder ;)
16 citroner alligevel? Det er et imponerende køb, hvordan argumenterede du for det? :D Jeg tænker også en hel kylling med en hel citron indeni, det er delish! Citronskræl er også godt i salatdressing! mmmh…
Hm. Jeg ville sætte min lid til, at sprutten slår bakterier ihjel. Men så igen – jeg er humaniorastud, så hvad véd jeg egentlig om den slags i forhold til en lab rat som dig :-D
Hov – jo, det gør det selvfølgelig. Tror jeg har haft googlet mig til en lidt mærkelig opskrift, for nu jeg kigger efter, kan jeg godt se, alkoholen skal med fra starten af.Okay, nu er det klart en mulighed at lave limoncello!
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:27
Citronmåne..
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:29
"When Aarstiderne gives you lemons, make lemonade." Som det gamle ordsprog siger.
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:31
Citronmuffins med lakridsfrosting :-D
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:33
CITRONFROMAGE!
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:37
Citroner holder lang tid :)
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:38
Arh… Det er jo en åndssvagt besværlig kage, i forhold til hvad man får ud af det.
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:38
Sikkert også det, det ender med. Måske suppleret med noget hjemmelavet iste.
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:39
Jeg synes vi skal finde nogle opskrifter, der IKKE er usunde. Ellers bliver citronerne skyld i adskillige kilos overvægt.
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:39
Hvad med noget mindre fedende?
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:40
Jeg håber du har ret!
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:42
Lemon meringue pie!
onsdag 6. juni, 2012 @ 19:43
Jeg aftager gerne overskudscitroner så det ikke er dig, der bliver fed af resultatet. Sådan er jeg bare.
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:01
Hvad med syltede citroner, som Brd. Price engang lavede..? :)
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:11
Men det bliver jeg jo også fed af!
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:11
Du er et godt menneske Sif! Det må man give dig.
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:11
Godt bud, men jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til.
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:17
Citron marmelade eller Lemon Curd? Presse saften ud når de er næsten ved at sige farvel, også fryse den ned i isterningeform?Lave citron olie?Lave pesto til fryseren?Og så få dig en gang citron pasta til aftensmad (ja igen Brdr. Price):)
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:18
Spørg klidmoster.dk. Hun ved med garanti hvad de kan bruges til uden at det feder!
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:24
Du inviterer større til lakse, rødspætte og hvad der ellers der bruges citron til gilde, så skal de 16 citroner nok få ben at gå på, og hvad med citron is og fromage til gæsterne som dessert… Kan din hus-makker ik' hjælpe til?
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:28
Øv din kedelige gravhund :-P citron med ingefær og hindbær smager mums i en smoothie :-)
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:29
Gin &Tonics; med en skive citron – så er der til mange gin & tonics ;)
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:39
Citronsorbet! På tirsdag! Mmmmmmums :D /Christina
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:54
saltsyltede citroner – feder med garanti ikke
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:55
Isterningerne bliver sidste udvej – det virker bare fjollet at have brugt 70 kr på citroner, for så at lave koncentreret citronsaft ;)Citronmarmelade? Det lyder godt!
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:55
http://klidmoster.dk/2011/07/marokkanske-saltsyltede-citroner.html
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:55
Tror også, jeg skal have fat i hende, når jeg begynder at give op.(Selvom jeg må indrømme, det allerede er ved at ske…)
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:57
Mmmm fisk… Men det lyder som en lidt dyr løsning ;)Jo, jeg håber også Hanne kan bruge nogle af dem!
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:57
Det er et ret godt bud. Så har man også en god undskyldning for at drikke en del.
onsdag 6. juni, 2012 @ 20:59
Christina, det kan man jo ikke putte i en gammeldags isvaffel. (Men jeg kan selvfølgelig have lavet en ekstra portion is klar, før du kommer, som man lige kunne prøvesmage citronsorbeten uden om vaflerne…)
onsdag 6. juni, 2012 @ 21:02
Jeg er grotesk bakteriehysterisk i køkkenet, så hjemmesaltning/syltning/altdetder er slet ikke mig.Desuden ville jeg ikke ane, hvad jeg skulle bruge dem til. Men det er ellers et ret godt tip, til at få brugt mange på en gang!
onsdag 6. juni, 2012 @ 21:06
Hvad med en god kylling i ovn med citron? Eller lemonade (køb noget atamon, så kan det holde ret længe)? Tequila-shots? En langtidsholdbar citronsalt? Olie med citron? Der er masser af gode ting. Og en gin&tonic;, synes jeg altså også er et godt forslag. Og ellers holder de ret længe ja. God fornøjelse :)
onsdag 6. juni, 2012 @ 22:15
Jeg havde sgu bare delt ud af dem "Hej,var det noget med en citron?" :-D
onsdag 6. juni, 2012 @ 22:31
TILLYKKE med din citronpose.Jeg ville nok finde en undskyldning for at lave citronmarengstærte.Men: Skivede citroner i vand, det smager fantastisk.Der går en citron pr dag, så længe kan de sagtens holde sig på køl. Ingen extra Kcal bare mere vand indenbords.Frisk presset gulerodsaft med citron, æble og ingefær. Det kræver en saftpresser, men smager fantastisk, og er så sundt at det må tælle som minus Kcal.
onsdag 6. juni, 2012 @ 22:37
Lemonade :)
onsdag 6. juni, 2012 @ 23:48
Limoncello! (bestil bare 6000 citroner mere med alle de forslag, du har fået – du skal nok få dem brugt)
torsdag 7. juni, 2012 @ 08:55
Det behøver ikke at være fedende.Skift sukker ud med sakkarin og pisk flødeskum af Milda (hedder det vist nok. Man kan ikke smage forskel :-)Kan anbefale Arlas opskrift.
torsdag 7. juni, 2012 @ 09:10
Jo, man kan – det var min favorit da jeg var lille :D Men ellers er jeg STOR fan af dit forslag!
torsdag 7. juni, 2012 @ 10:53
Jaaaaaa, jeg så for sent, at du allerede havde sagt, du ik ville være fed, øv. Men så holder jeg på limoncello, som nogen foreslog. Fuld er bedre end fed any day! :-D
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:00
Ja, okay, den kan jeg godt overveje :)Jeg har et princip om ikke at bage kage, hvis jeg ikke får gæster, såh… Ellers ender jeg bare med at spise det hele selv ;)
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:01
Jeg spiser heller ikke kunstige sødestoffer, hvis jeg kan undgå det ;)Tror det er bedre, jeg vænner mig til, jeg ikke skal spise kage og den slags hver dag.
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:03
Helt sikkert! Men linomcello virker meget ambitiøst, synes jeg. Er det ikke også en af de ting, hvor man skal være meget opmærksom på bakterievækst og den slags? For så tør jeg alligevel ikke drikke det bagefter.
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:05
Tequila-shots er bestemt også en mulighed! Tak :)
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:05
Ha! Ja, det er selvfølgelig også en måde at løse "problemet" på :D
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:06
Jeg har desværre ikke en saftpresser, men citronvand er virkelig lækkert, så det vil jeg helt klart også lave.(Så håber jeg bare ikke, jeg ødelægger mine tænder ;)
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:07
Der skal helt sikkert også lavet en smule limonade :)
torsdag 7. juni, 2012 @ 11:07
Ja, det strømmer jo ind med gode forslag! Jeg skulle have brokket mig herinde straks!
torsdag 7. juni, 2012 @ 12:44
Men vidste du ikke at d bestilte for 70 kr citroner? :O
torsdag 7. juni, 2012 @ 12:45
Jojo. Jeg havde vist bare ikke tænkt det helt igennem… Dumt nok.
fredag 8. juni, 2012 @ 15:22
http://dustysin.tumblr.com/post/22048500368/dream-perfecttion-im-dyingSkaf dig en tshirt, hvor der står Life, og så kan du allerede krydse første punkt af.Kh Simon (som allerede har krydset 11 punkter af)
fredag 8. juni, 2012 @ 15:26
16 citroner alligevel? Det er et imponerende køb, hvordan argumenterede du for det? :D Jeg tænker også en hel kylling med en hel citron indeni, det er delish! Citronskræl er også godt i salatdressing! mmmh…
lørdag 9. juni, 2012 @ 21:37
Tror hellere jeg vil lægge ud med mayo-vanilje-tingen. Ret sjov liste ;)
lørdag 9. juni, 2012 @ 21:37
Jamen, altså, jeg ville gerne lave iste.Jeg overvejede på ingen måde, hvor stor en mængde jeg rent faktisk købte.
søndag 10. juni, 2012 @ 00:01
Hm. Jeg ville sætte min lid til, at sprutten slår bakterier ihjel. Men så igen – jeg er humaniorastud, så hvad véd jeg egentlig om den slags i forhold til en lab rat som dig :-D
mandag 11. juni, 2012 @ 10:33
Hov – jo, det gør det selvfølgelig. Tror jeg har haft googlet mig til en lidt mærkelig opskrift, for nu jeg kigger efter, kan jeg godt se, alkoholen skal med fra starten af.Okay, nu er det klart en mulighed at lave limoncello!
søndag 17. juni, 2012 @ 21:13
Ville godt vide hvad jeg skulle bruge dem til… Her er nogle idéer:Saltede citroner:http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad_der_holder/Opskrifter/2009/uds_6/20090908143734.htmLimonade: http://drikke.danskeopskrifter.dk/kolde-drikke/opskrift.asp?site=65Lemon Curd: http://himmelske-kager.blogspot.dk/2011/06/lemon-curd.html- Mette
tirsdag 19. juni, 2012 @ 14:20
Limonade har jeg heldigvis fået lavet – og nu er der kun 1 citron tilbage!(De fleste gik dog på citronsorbet ;)