Skip to content

16 Comments

 1. Konen
  mandag 13. august, 2012 @ 10:40

  Jeg hader også jobansøgninger. Især når det er et job man viiiirkelig gerne vil have. Men hvorfor skulle det være nødvendigt at spille kostbar? Det gør vel ikke noget at du kommer til at fremstå nøjagtig ligeså begejstret som du er (men måske du skal lade være med at skrive ting som "sælge min sjæl for det" og "behøver ingen løn")

  Reply

 2. Anonymous
  mandag 13. august, 2012 @ 10:48

  Nu er jeg også verdens dårligste til den slags, men jeg er nok lidt bedre til det, når det ikke er mig selv :) , og når jeg tænker på mig selv i modtagerenden af ansøgningen. Skriv at du synes profilen passer lige til dig, eller lign., i stedet for "drømmejobbet". Skriv at du er meget interesseret i emnet og rigtig gerne vil arbejde med det. List dine relevante kvalifikationer så de ikke kan undgå at tænke: Det matcher jo perfekt!". Du skal ikke sætte dit lys under en skæppe, men du skal heller ikke være kostbar. De må gerne vide at du gerne vil have jobbet. Man gider da ikke ansætte én, der gør sig kostbar. At man virker motiveret er en ekstra kvalifikation i sig selv. Bare ikke virke desparat… trods alt./huspirillen aka anonymous coward

  Reply

 3. pernille
  mandag 13. august, 2012 @ 11:01

  Forklar hvad du vil med projektet. Hvilke fremtidsmuligheder du ser i det. Nu har jeg ikke læst "dit" opslag, men de fleste PhD stillinger (inden for mit område) giver rum til at den studerende selv kan designe forsøg og lægge sit eget præg på forskingen. Det er jo hele iden med PhD uddannelsen at du skal blive til en selvstændig forsker. I en ansøgning er det derfor vigtigt at du viser at du selv har ideer og forståelse for det område som der skal forskes i. Skriv gerne at dette forskningsområde er enormt vigtigt for menneskeheden (det er jo sandt, og ærlig smiger virker), og at du derfor vil elske at arbejde med det.Det er ikke nemt at sælge sig selv, så prøv at forestille dig at det er en veninde (som har dine egentskaber) du skriver ansøgningen for. Det er ikke så svært at rose en ven (ærligt selvfølgeligt) som at rose sig selv.Jeg fik skrevet min ansøgning ret nemt, fordi jeg kaldte den "disposition" og bare skrev ansøgningen uden overskrift og formaliteter. Hvorefter jeg skrev en ordentlig overskrift på, ændrede filnavnet og tilbragte en hel dag i angst fosterstilling. Held og lykke!

  Reply

 4. Mette Holmgaard
  mandag 13. august, 2012 @ 11:44

  Normalt skal man jo blive bange, når hunde viser tænder. Det modsatte er altså tilfældet i ovenstående tegning :-)!

  Reply

 5. Hottie von Dottie
  mandag 13. august, 2012 @ 17:24

  Suppler gerne Pernilles råd med at tilføje de erfaringer du har + evt resultater din egen forskning har givet. Alle synes resultater er sjove, "har arbejdet med" er knap så sjovt fordi de gerne vil vide hvad der kom ud af det :-)

  Reply

 6. Cecilie L.
  mandag 13. august, 2012 @ 21:15

  Jeg synes godt man kan skrive, at man vildt gerne vil have jobbet – det er da fedt for dem at vide :)Og så skriv om dine tegnede modeller! Vedhæft evt. et par stykker – de er da guld værd :) Jeg tror en personlig ansøgning vinder…

  Reply

 7. Britt
  tirsdag 14. august, 2012 @ 08:26

  En anden idé er jo at spørge de PhD-studerende du kender om du må låne deres ansøgninger at skele til. De har jo åbbenbart virket!Og så er jeg enig i at den skal være personlig…det er jo en super fordel at du er så godt inde i emnet -personligt anede jeg ikke en dart om noget, men fik dog alligevel PhD-stillingen….. ;)

  Reply

 8. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:45

  Jeg tror, jeg skal beherske mig en lillesmule. Selvom jeg selvfølgelig ikke skal spille kostbar, så tror jeg bare heller ikke, det er en god idé, at smide sig helt ned og udråbe det til den bedste stilling i verden. Det skal jo heller ikke virke som om jeg overdriver.(Selvom jeg dødgerne vil have stillingen)

  Reply

 9. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:46

  Ja, jeg må finde en eller anden form for balance. Tak for rådet i øvrigt! Det vil jeg helt sikkert prøve på.

  Reply

 10. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:48

  Tak! Jeg prøver. Så må vi se, om det lykkes!Heldigvis bliver jeg lidt distraheret af specialet, så jeg tror ikke, jeg kommer til at være helt død af angst over det her.

  Reply

 11. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:48

  Ja, her siger det vist ikke andet om hunden, end hvor dum den føler sig ;)

  Reply

 12. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:49

  Helt sikkert! Jeg har ikke nogen publikationer at skrive på endnu, men jeg skal lige se, hvordan jeg kan få mine resultater implementeret.Jeg vil jo gerne vise, at jeg rent faktisk har fået noget brugbart ud af specialet.

  Reply

 13. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:50

  Jeg tror bestemt ikke, de vil blive glad for mine tegninger. Den slags er, når alt kommer til alt, temmelig basalt.

  Reply

 14. Nadia
  tirsdag 14. august, 2012 @ 14:51

  Jeg har heldigvis et par ansøgninger at sammenligne med, det hjælper helt sikkert! De er meget forskellige, så måske er det i virkeligheden ikke helt så vigtigt. Det er meget rart at tænke på :)

  Reply

 15. Anonymous
  tirsdag 14. august, 2012 @ 22:36

  Jeg er super til at skrive ansøgninger. Mit bedste tip til den nyuddannede: hvis ikke du har røde ører af at rose dig selv når den er skrevet, er den ikke god nok.

  Reply

 16. Nadia
  torsdag 16. august, 2012 @ 10:33

  Haha! Ja, okay, det lyder svært!

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *