Skip to content

15 Comments

 1. Mette Holmgaard
  tirsdag 15. juli, 2014 @ 08:13

  Hvem kan dog finde på at skyde en lille gravhund?

  Reply

  • Nadia
   tirsdag 15. juli, 2014 @ 08:15

   ALLE! De ligger på lur derude!

   Reply

 2. Marina / cand.mor
  tirsdag 15. juli, 2014 @ 08:21

  Nogle ting skal man vist helst ikke dvæle for længe ved. Vi har besøg af en professor fra Oregon State i øjeblikket. Da hun fortalte om de sikkerhedsforanstaltninger, der er på deres universitet – JESUS altså! Og på AU har vi ikke en gang en sikkerhedspolitik.

  Reply

  • Nadia
   onsdag 16. juli, 2014 @ 21:08

   Vi har også en nyansat lektor, som jeg talte med da han kom frisk fra New York. Han fortalte om, at han i perioder dagligt bliver spyttet i hovedet af de hjemløse, der holder til ved hans subway station. Ikke farligt, men stadig en HELT anden verden…

   Reply

 3. Stine
  tirsdag 15. juli, 2014 @ 09:09

  Hej igen Nadja

  Min kollega skal på ophold på Berkely her i efteråret, men tager hjem til jul. Hun lejer et værelse i et roligt kvarter og hos en fremlejer, som vist er rimelig sød og fleksibel (nu har hun jo ikke været afsted endnu, men de har skypet en del sammen). Jeg kan evt. høre ad, om du kan overtage værelset efter nytår?

  bh

  Stine

  Reply

 4. Stine
  tirsdag 15. juli, 2014 @ 09:10

  eller, altså, det kommer jo også an på hvor du mere specifikt skal være..

  Reply

  • Nadia
   tirsdag 15. juli, 2014 @ 09:22

   Det er ellers en fed mulighed! Men spørgsmålet er, om det ikke er lidt for langt væk. Atlså, det kunne jeg forestille mig, men ærlig talt så aner jeg ingenting om afstandene/transport i San Francisco.

   (Jeg skal være på UCSF/Mission Bay, og eftersom jeg ikke har kørekort, så tænker jeg, jeg skal bo i gåafstand eller tæt på offentlig transport)

   Reply

   • Stine
    tirsdag 15. juli, 2014 @ 09:25

    Jeg kan høre hende ad, hvor præcist det er. Hun sagde nemlig også, at det var et stykke fra Berkely – måske er det et stykke i den rigtige retning, i forhold til dig :)

    Du kender ikke nogle forskere derovre, eller kolleger som tidligere har været derovre, som kan trække lidt i deres netværk? Craigslist og airbnb kan være lidt dodgy..

    Reply

   • Stine
    tirsdag 15. juli, 2014 @ 09:29

    uark, jeg kan godt se nu at det er på hver sin side af vandet.. det bliver måske lidt voldsomt

    Reply

 5. Mia
  tirsdag 15. juli, 2014 @ 15:17

  Altså, nu er jeg medlem af en amerikansk gravhunde side på facebook og amerikanerne ELSKER gravhunde – især de korthårede. Ingen bekymringer, Nadia :-)

  Reply

  • Nadia
   onsdag 16. juli, 2014 @ 21:10

   Måske jeg skulle lave et opslag om, jeg specifikt gerne vil leje et værelse hos nogen der har korthåret gravhund.
   Mine roommates ville med garanti hurtigt blive glade for mig, og jeg ville få en sød, lille gravhund at bo med!

   Reply

 6. Henriette Frikke-Schmidt
  fredag 18. juli, 2014 @ 10:23

  Det er svært IKKE at bo i nærheden af offentlig transport i SF. På det punkt er det ren ret fed by sammenlignet med andre amerikanske byer – faktisk er det hæsligt at have bil derinde…… Jeg har selv boet i Bay Area, så jeg kender ikke til “hvor man bor” i SF, men i forhold til amerikanske ph.d. studerende er din løn pænt meget højere (de tjener lidt over 20.000$ – om året!), så du skal NOK finde noget

  Reply

  • Nadia
   fredag 18. juli, 2014 @ 11:05

   Ja, jeg ved godt vi danske ph.d.-studerende er ret godt kørende på det punkt. Jeg har dog også den ekstra udgift, at jeg samtidig skal betale husleje herhjemme.
   Jeg kan ikke så godt tvinge Kasper til at leje et værelse ud, mens jeg er afsted. Det er alligevel en ret stor ting at bede om.

   Men super at høre, det ikke er det store savn for mig, jeg ikke har en bil. Da jeg var i San Diego blev det ret hurtigt tydeligt, det ikke var et sted man boede uden bil, og jeg har ikke engang kørekort…

   Reply

 7. Louise
  mandag 21. juli, 2014 @ 21:41

  Held og lykke – det skal nok blive en god oplevelse. USA er anderledes end Danmark mht. personlig sikkerhed (det kan jeg selv skrive under paa), men det skal du ikke lade dig stoppe af. Pas paa dig selv og snak med dine nye kollegaer om hvor man bosaetter sig og hvordan man faerdes sikkert.
  Jeg har selv benyttet mig af sider for danskere NYC til at faa gode raad og endda finde en roommate, mon ikke der er en lignende for SF?
  Ang. oekonomien saa er du ph.d. stud paa SUND, KU ikk’? Da jeg var afsted for 4 aar siden kunne man soege nogle penge hos ph.d. skolen paa SUND til at faa daekket husleje og transport under udlandsophold.

  Reply

  • Nadia
   tirsdag 22. juli, 2014 @ 12:55

   Jep, jeg er allerede blevet medlem af en “Danskere i San Francisco”-gruppe, og de har givet mig gode råd til boligsøgningen. Den gruppe tror jeg, jeg bliver pænt glad for!
   Hvad angår pengene, så ha ph.d.-skolen desværre skåret lidt ned, men der er stadig mulighed for, de kan dække de første 35.000 kr, jeg får brug for. Jeg må nok ud til fonde for at få de sidste penge, men jeg tror ikke rigtigt, den del bliver et problem.
   Lige nu er min største bekymring alle de ting jeg skal nå, før jeg skal afsted. Det er jo nærmest hele min ph.d., der skal færdiggøres!

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *