Skip to content

Apps og gode hjemmesider

Oplevelser

 

San Francisco er en by på størrelse med København, og der er selvfølgelig meget at se. Men noget der gør San Francisco helt speciel, er alle de ting, man kan deltage i. Mine anbefalinger får sit eget blogindlæg, men hvis du vil lede selv, er her nogle steder at starte:

 

www.sf.funcheap.com

Fun & Cheap Events har en oversigt over alle de begivenheder, der finder sted i San Francisco i den nærmeste fremtid. Den opdateres konstant. Herinde har jeg blandt andet fundet et fuldstændigt uironisk heksemidsommerritual, gratis yogaundervisning i Golden Gate Park og sæbeboblekamp i Dolores Park.
Den eneste ulempe ved siden er, at de ikke medtager de begivenheder, der koster penge at deltage i, men som selvfølgelig kan være værd at opleve.

 

Festival and Events 2015

Husk at tjekke, om der er en festival i byen, når du er på besøg. Der er mange forskellige, og de kan være spændende at opleve. Nogle fællesnævnere er foodtrucks, mange mennesker, udklædte mennesker, ikke-påklædte mennesker samt en total mangel på alkohol.

 

www.yelp.com eller appen Yelp:

Yelp er den mest populære side til at anmelde restauranter i San Francisco – måske i hele USA. Her finder du nemt det næste sted at spise aftensmad.
Jeg har dog, groft sagt, to problemer med amerikanernes anbefalinger: De er glade for fed mad, og de bliver hurtigt trætte af små portioner. Jeg ved ikke, om du har det på samme måde, men hvis du ikke orker friture og smør, så gå uden om tillægsord som “very rich”.
Hvis du trænger til grøntsager, så led efter japansk, koreansk, thailandsk eller vietnamesisk mad.

 

Praktisk

 

Lyft eller Uber

Begge apps bruges til privat taxikørsel, og det er en ekstrem billig måde at komme rundt i byen på.
Jeg bruger altid Lyft Line, men Uber Pool skulle have samme funktion: Hvis man er 1-2 personer kan man blive hentet ved døren og kørt til slutdestinationen for kun 7 dollars, mod at andre mennesker får lov at køre med undervejs. Det er ikke den hurtigste transportform, men slår stadig bussen hvis du skal langt. Det er især fantastisk, hvis det er blevet nat og man skal hjem fra en bar i et dårligt kvarter!
Det skal lige siges, at jeg aldrig ville bruge hverken Lyft eller Uber i Danmark, hvor vi har overenskomster, der sikrer taxichaufførene ordentlig løn. Jeg er sikker på, chaufførene bliver kraftigt underbetalt, hvis de bruger det som et fuldtidsjob.

 

 www.511.org er San Franciscos svar på “Rejseplanen”. Her kan du finde ud af, hvordan du kommer fra a til b ved hjælp af Muni (bus), Metro og Bart (tog).

 

 www.nextbus.com kan bruges hvis du står ved et busstopsted, og gerne vil vide, hvornår næste bus kigger forbi.

 

www.airbnb.dk 

Jeg bliver ofte spurgt, om jeg kender til billige hoteller i San Francisco. Det gør jeg ikke. Jeg har aldrig haft brug for at bo på hotel herovre, og derudover tror jeg ikke de findes.
Du sparer ikke mange penge på at finde et værelse over airbnb, men kvaliteten af dit værelse stiger betragteligt! Især hvis du er typen, der rejser på et lille budget og samtidig ikke bryder dig om kakerlakker, væggelus og prostituerede i naboværelset. Kvarterene i San Francisco får deres egen guide, men helt kort kan jeg anbefale at du holder dig fra Tenderloin og Civic Center (ofte snedigt camoufleret som “Downtown” i hotelbeskrivelserne), SoMa i området mellem 5th og 6th street samt et lille området omkring Bart stationen 16th St i Mission.

 

Munchery

Vil du gerne have leveret mad hjem til dig selv? Bestil sund, god mad via Munchery’s app eller hjemmeside. For hvert måltid du bestiller, giver du samtidig en donation til byens hjemløse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *