Skip to content

Richmond District

Jeg har en forkærlighed for Richmond District, fordi jeg selv boede i Presidio Heights, hvilket ligger klods op af Richmond. Her slipper du stort set for at møde turister, og til gengæld får du Clement St (ca. 4 km med billige, gode asiatiske restauranter), Golden Gate Park, Land’s End og selvfølgelig San Franciscos berømte “gamle ruin”, Sutro Bath. Nåja, og en tyk tåge.

 

Tågede richmond

(Hvis man ser bort fra selve Clement Street er Richmond mest af alt et lidt dødt familiekvarter)

Det der gør Richmond til noget særligt for mig, er de mange gode spisesteder. De fleste findes på selve Clement St, men enkelte har også sneget sig ud til sidegaderne California og Geary. Her er amerikansk brunch, russisk bagerbrød, koreansk, burmesisk, japansk, kinesisk og vietnamesisk mad… Det er et paradis for folk som mig, der elsker asiatisk takeout.

Min favoritrestaurant er den lille, japanske familiedrevne restaurant Halu, som stort set kun spiller Beatles og aldrig serverer sushi. En anden favorit er Y&Y, som jeg købte pho (/vietnamesisk nuddelsuppe) fra mindst én gang om ugen. Jeg ved ærlig talt ikke, hvordan jeg skal komme gennem resten af mit liv uden dem…
My Tofu House er et godt sted at besøge, hvis du aldrig har smagt koreansk mad før – jeg vil anbefale deres tofusuppe med oksekød. Mandalay er den bedste burmesiske restaurant i området, selvom de fleste af en eller anden grund vælger at stille sig i kø til Burma Superstar. Prøv deres tea leaf salad!
Eats serverer en solid amerikansk brunch, komplet med “Chicken and waffles”, som mine amerikanske kolleger sværgede til.
Tenglong er klart til den fede side, men serverer en fantastisk sauce til deres “dry fried chicken wings”…

Det meste af maden kan spises på restauranterne, men et alternativ er at købe en masse små retter med og nyde dem i Golden Gate Park. Til det formål kan jeg anbefale First Korean MarketCinderella BakeryLittle Vietnam Café og en af de utallige dim sum-forretninger der ligger langs Clement St.
Vegetarer kan roligt gå med på dén rute.

 dimsum

 (Dim sum på Clement)

 

I Golden Gate Park kan du besøge muséer, klappe bisonokser, sejle rundt i “romantiske” små både, cykle rundt og se de mange vandfald eller spille disc golf – gratis. Jeg kan bedst anbefale et besøg i de Young-tårnet (hvilket er gratis), hvorfra man kan nyde endnu en smuk udsigt over byen samt se deres vældigt detaljerede satellitfoto af byen. Selve museet var jeg dog ikke blæst bagover af.

DeYoung udsigt

 (En del af udsigten fra de Young tower, billedet er taget i februar. Umiddelbart bag parken ses Science-museet, som nok mest er rettet mod børn)

Disc golf spilles i Marx Meadow – første hul finder du ud til JFK drive. Det er gratis, men du skal have dine egne discs med.

discgolf

 

En anden gratis fornøjelse i Golden Gate Park er de grille, som er stillet frem til fri afbenyttelse. De kan reserveres på forhånd (lidt dyrt), men hvis ingen andre bruger dem, er det gratis. Du medbringer eget kul og selvfølgelig eget mad. Du kan finde et kort over hvor grillene er placeret her.

 

BBQ Golden gate park

 

For enden af Golden Gate Park, finder man Ocean Beach. Som med de andre californiske strande er vandet alt for koldt til at bade i, men hvis man ikke (som mig) lider af kroniske mareridt om hvidhajer der pludselig angriber, er det vel et ok sted at surfe. Hvad ved jeg. En ting er sikkert: Stillehavet er altid et besøg værd. Man skal dog holde sig for øje, at tågen altid hænger tungt over det vestlige San Francisco, og eftersom Ocean Beach er så vestligt som det bliver, er tågen svær at undgå. Der er altid koldt på stranden.

 

ocean beach

Smuk solskinsdag, men man fornemmer stadig lige et gråt tågebælte i horisonten, der bare venter på at rulle ind over byen igen.

 

Længere mod nord finder man Land’s End og Sutro baths. Land’s End er en køn park, hvor man får følelsen af at komme lidt ud af byen. Når vejret er godt, kan der dog godt være en del menneske ude at gå tur. Går man langs kysten, kan man gå at lede efter de mange skibsvrag, der stikker op over havet ved lavvande.

 

Lands end

 

Sutro Baths finder man for enden af Land’s End, tættest på Golden Gate Park. Her ligger en gammel badeanstalt, som blev bygget i 1896 og brændte ned i 1966. De er meget glade for deres ægte ruin i San Francisco, så her kan man købe masser af nostalgisk merchandise med gamle svømmehalsreklamer!
Helt tæt op ad ruinerne ligger også nogle grotter, man kan gå igennem. Det er det perfekte sted at tage silhouet-mod-Stillehavet-billeder.

 

Sutro baths

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *