Skip to content

Her skal du bo

Boliger i San Francisco koster en formue – at betale over 10.000 kr per måned for at leje et værelse er normalt. Hotellerne kan selvfølgelig ikke tage mindre end det.

Jeg vil anbefale at du kigger grundigt hos airbnb.com, hvor man ofte kan få langt mere for pengene. Det er i udgangspunktet lovligt i San Francisco, så man kan roligt gå efter en lejlighed med gode anbefalinger. Som bonus har man som regel lov til at bruge køkkenet i lejligheden, hvilket gør det lidt nemmere at spare penge.

Hvad angår kvarterene, så vælg et område der 1) ligger på solsiden af byen, hvis du ankommer om sommeren, 2) ligger tæt på de ting du gerne vil opleve og 3) ligger i et kvarter som du føler dig tryg ved.

Der er gode transportmuligheder i byen, så en central placering er ikke afgørende.

 

Undgå:

Et generelt råd er at holde sig fra Tenderloin og Civic Center. Især i området omkring gaderne Leavenworth, Eddy og Turk. Tenderloin ligger tæt på shoppingområdet Union Square som i sig selv forholdsvist pænt, og her ligger mange af hotellerne. Derfor er det en god idé at kigge grundigt på Google Streetview, hvis du overvejer at bo i området. Hotellerne maskerer tit det dårlige kvarter ved at omtale området som Downtown i stedet. Det er et dårligt tegn.

SOMA (South of Market) kan også være en smule skummelt, men det er i høj grad en smagssag, om man vil føle sig tryg her. Jeg cyklede ned af 8th og 7th street hver dag, og på trods af dette område har et dårligt ry, ville jeg aldrig selv have et problem med at bo der.

Mission har meget små områder, hvor jeg nok ikke ville bryde mig om at færdes sent om aftenen. Jeg ville ikke selv vælge et hotel eller et værelse, der ligger klods op af metrostationerne på 16th og 24th Street. Omvendt skal man ikke mange gader hen, før området igen trygt nok – og interessant at bo i.

 

Mine (meget subjektive) anbefalinger:

Hvis jeg skulle på ferie i San Francisco nu, ville jeg vælge Japantown. Japantown er i sig selv ikke stort, men der er gode restauranter (hvor man ikke er bange for grøntsager) og det ligger centralt placeret i forhold til de store muni-linjer (bussystemet), så det er et godt kompromis, hvis man skal have adgang til hele byen. Kvarteret er desuden pænt og man undgår de store flokke af turister.

Mission er et genialt valg, hvis man allerede har været i San Francisco på klassisk turisttur, og ikke gider glo på fede søløver og cable cars mere end højst nødvendigt. Solen skinner altid i Mission, der er tusind gode restauranter, spændende genbrugsbutikker, street art og selvfølgelig et godt barmiljø.
Man skal dog være opmærksom på, Mission ikke ligger fantastisk, hvis man planlægger at bruge meget tid i Presidio/ved Golden Gate Bridge.

Hvis jeg skulle rejse på et stramt budget, ville jeg vælge et billigt værelse i Richmond, helst direkte på Clement eller California Street. Her går buslinje 1, som kører tværs gennem byen, og der er ca. 4 km hvor gode og billige restauranter ligger dør til dør. Derudover er det et godt udgangspunkt for at udforske Golden Gate Park, Height Street, Presidio/Golden Gate Bridge, Ocean Beach og Land’s End. Især hvis man kan leje/låne en cykel.

SOMA er et godt bud, hvis man vil bo centralt, og ikke er bange for hjemløse (generelt passer de sig selv, så der er ikke så meget at være bange for). Blokkene er store, så gåturene føles længere end de er, men man bor tæt på Market Street og dermed turistområder som Union Square (shopping), Ferry Building, Chinatown osv. Kvarteret har også mange hyggelige hjørner og gallerier, som er sjove at udforske.

 

Her bor turister normalt:

Marina District:
Her er fordelen, at mange af motellerne har parkeringsplads. Hvis man er på gennemrejse i San Francisco med lejet bil, kan det selvfølgelig være et smart valg. Det er tæt på nordkysten, så man har mulighed for en udsigt til Alcatraz og Golden Gate Bridge. Generelt synes jeg dog området er en smule kedeligt, og restauranternes prisniveau er alt for højt, i forhold til hvad man får. Der er desuden ikke fantastiske transportmuligheder, hvis man også gerne vil udforske den sydlige del af byen.

North Beach og Russian Hill:
Tæt på alle de klassiske turistdestinationer som Fisherman’s Wharf, Pier 39, North Beach, Chinatown, Lombard Street og naturligvis de kønne sporvogne. Jeg synes personligt området er en smule kedeligt, men jeg er virkelig heller ikke til Fisherman’s Wharf, Pier 39 og sporvogne.

Civic Center/Union Square:
Mit indtryk er at førstegangsturister i USA ofte går efter efter at bo så “centralt” som muligt. Jo tættere på Downtown, jo bedre! Det får man her. Man får også massive mængder af hjemløse, dyre og dårlige restauranter og masser af andre turister. Til gengæld har butikkerne på Union Square “udsalg” hver eneste dag, og så lukker de ofte meget sent på aftenen.
Vær opmærksom på, næsten hele Financial District lukker ned efter klokken 18.00, så det område bliver hurtigt dødt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *