Skip to content

Her skal du spise

Udover jeg til enhver tid vil anbefale food truck-maden til Off the Grid, er her en kort liste over de restauranter, jeg syntes bedst om i San Francisco.

Hvis det ikke er nok, kan jeg kun anbefale dig at downloade “Yelp” til din smartphone, og bruger den som guide. Her finder du tonsvis af anmeldelser af restauranter i hele byen.

Der ud over bør du vide, at langt fra alle restauranter tager mod bordbestilling. Alle i San Francisco er derfor vant til at stå i kø, og man venter gerne 30 minutter uden for restauranten, for at få bord netop dér.
Standard er at man skriver sig op til et bord ved ankomst, og der giver dem sit telefonnummer. Desværre ringer de sjældent bagefter. Bliv derfor i nærheden af restauranten.

(Til dig der ikke er vant til at rejse i USA: Husk at man ALTID giver drikkepenge. Altid, altid, altid. Også selvom betjeningen var elendig. Tjeneren serverede din mad, og skal altså stadig have løn. Giv 10% hvis du er voldsomt utilfreds og 20-25% hvis du fik en fuldstændig fantastisk betjening.)

 

Mission District

Taqueria Vallarta
Autentisk og billigt mexikansk mad i en nærmest kantineagtig restaurant. Jeg kan især anbefale deres lengua quesadilla. Det er uden tvivl den bedste jeg nogensinde har fået!
Hvis du gerne vil undgå kø, kan du gå direkte til deres taco-bod.

Cafe Ethiopia
Her smagte jeg etiopisk mad for første gang. Maden bliver serveret på en slags fermenteret pandekage (smager af surdejsbrød), som man så spiser med fingrene. Deres honningvin smager sødt som dessertvin, og deres etiopiske øl er virkelig en anbefalelse værd!

 

Clement Street (Inner Richmond)

Halu
Uden tvivl min yndlingsrestaurant i San Francisco. Jeg fandt den i “Turen går til Politiken”, og den er virkelig også en anbefaling værd! Stedet er japansk og familiedrevet, men forvent hverken sushi eller overhøflig betjening. I stedet får du lækre yakotori (sticks), en god, mættende okonomiyaki og velsmagende marineret tofu. Alt sammen serveret i ekstremt hyggelige omgivelser – og til lyden af the Beatles.

Y & Y Vietnamese Cuisine
Mit stamsted. Hvorfor, åh hvorfor, kan man ikke få så frisk, billig og lækker pho her i København? De bragte endda ud! Maden var sirligt opdelt tre beholdere: En med suppe, en med friske grøntsager + urter og en med nudler og kød. På den måde blev kødet blev ikke overtilberedt og grøntsagerne var stadig knasende sprøde når man spiste det. Sølle 10 dollars mand!

Mandalay
Har du fået burmesisk før? Det havde jeg ikke, men i San Francisco er det virkelig populært, og Mandalay er efter min mening klart det bedste sted at gå hen. Alle bør smage deres Tea Leaf Salad!

My Tofu House
Koreansk, serveret sammen med en masse små retter. Jeg var især vild med deres tofusuppe med oksekød. Så snart man får suppen (som serveres kogende) pisker man et råt æg ud i den. Det er tung mad, som mætter godt og varmer en op. Blandt de små retter kan jeg især godt lide deres marinerede tofu samt den grillede fisk. Mange af de små retter kan købes i markedet ved siden af kaldet First Korean Marked. Her kan man også købe billige, færdige retter som man nemt kan tage med sig og spise i f.eks. Golden Gate Park.

Eats
Trænger du til et sted, hvor du kan få rigtig, ægte amerikansk brunch? Led ikke længere! Her kan du få scramble eggs, BLT sandwich, vafler med baconstykker i og ikke mindst amerikanske pandekager. Bonustip: Mine amerikanske kolleger var ret vilde med at spise “chicken and waffles”, når de skulle have brunch, og det kan man selvfølgelig også få her – hvis du altså drømmer om friturestegt kylling serveret ovenpå en tung, tung vaffel.
Husk at drikke en Arnold Palmer til din mad. Det er virkelig noget jeg savner!

 

Japantown

Shabusen
Her går du ind, når du er blevet rigtig træt af tung, amerikansk mad. Bed om shabu shabu med oksekød og kylling. Retterne består hovedsageligt af en masse lækre, sprøde grøntsager, og én ret er nok til to personer. Det koster kun mellem 10 og 20 dollars, alt efter hvilken type tilbehør du vælger. Derfor kan du også godt tåle, at betjeningen er lidt dårlig.

Nijiya Market
Hvis du ikke orker det store madprojekt, og samtidig leder efter noget der er billigt, let og sundt, så gå ind her. Dette japanske supermarked har en lang hylde af færdiglavede retter, som spises koldt med pinde du får udleveret ved kassen. Koster mellem 5 og 7 dollars. Spis dem ved betonpagodaen, eller gå til Alta Plaza Park og nyd udsigten sammen med maden.
Der ud over kan du jo lige hamstre furikake med hjem. Hvorfor dét ikke kan købes i Danmark, er mig en gåde!
(Furikake er drys som bruges til ris, og som kommer i utallige smagsvariationer. Min favorit er wasabi-tang-sesam. Hvis jeg havde haft adgang til det som fattig studerende, havde jeg været lykkelig! Så meget smag. Så lidt arbejde. Så få penge…)

Tenroku sushi
Her har jeg kun været én gang, men det var til gengæld den bedste sushi jeg har fået i San Francisco. De har kaiten-zushi hvor man betaler per tallerken, og det kan hurtigt blive dyrt. Altså, dyrt som i København-dyrt, hvor man nemt betaler 200 kr per person for en aften ude…

 

Castro

SliderBar
Du er i USA, du er i nærheden af Castro, og du vil gerne have burger. Helst et sted hvor de har gode pommes frites. Du vil også gerne have mere end én slags burger. Du går på SliderBar og bliver tilfreds.

Sushi Time
Hos Sushi Time kan du spise en Barbie Roll og Astro Boy mens du nyder de hyggelige omgivelser. Stedet er (som så mange andre sushisteder i byen) i den dyre ende, men det smager fantastisk og jeg ELSKER stemningen derinde.

 

SOMA (South of Market)

Citizen’s Band
Her får du klassisk, fed, amerikansk mad: Burger, friturestegt kylling med baconsauce samt verdens bedste og tungeste chokoladekage med tre slags mousse. Seriøst, køb den chokoladekage. Også selvom du ikke er sulten.

Mars
Lad os være ærlige: Jeg anbefaler overhovedet ikke stedet her på grund af deres standardagtige burger eller de nachos, som smager langt bedre nede i Mission District. Jeg anbefaler det på grund af deres ekstremt hyggelige gårdhave, hvor man kan drikke en kold øl eller en Austin Mule under en plastikpalme badet i neonlys. Jeg elsker det!

SoMa StrEat Food Park
San Francisco’s svar på Papirøen, bare uden turister. Her kan man købe mad fra immobile food trucks under en motorvejsbro i et hipstermiljø, der kan gøre enhver københavner på Dronning Louises Bro misundelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *