Skip to content

Presidio (på vej til Golden Gate Bridge)

 

Palace of Fine Arts

Amerikanerne ville også gerne have en græsk ruin, så de byggede en selv. Bare større. Og vildere. Palace of Fine Arts er så smagsløst, at det er blevet mit yndlingshadested i San Francisco. Hvis du er på vej til Golden Gate Bridge ville det næsten være synd ikke at kigge forbi.

Bonusinfo: Palace of Fine Arts er et oplagt sted at tage billeder af folk med selfiestænger.

 

IMG_20150125_112924

 

Lucasfilm Headquarters

I Presidio finder du Lucasfilm HQ, som i sig selv måske ikke er noget særligt. Det er i hvert fald ret lukket for offentligheden. Men hvis du er hardcore Star Wars-fan, så vil du alligevel synes det er sjovt at kigge indenfor i lobbyen, få et billede med Darth Vader-dragten og at sidde lidt ude foran ved deres Yoda-springvand.

 

IMG_20150426_185038 copy

 

Presidio Park

En af de største parker i San Francisco. Det er svært for mig at vurdere, om parken er en omvej værd, for jeg boede klods op ad den og brugte den derfor meget. Det er umuligt for mig at være objektiv.
Jeg synes parken er dejlig, og den er noget mere fredelig end Golden Gate Park (som ellers er byens største). Der er fyldt med importerede eukalyptustræer, så parken dufter helt specielt. Vælg en af de mange trails, og nyd en gåtur gennem eng, skov og klipper. Jeg foretrækker dem der går ind i skoven, men dem langs Crissy Field og Baker Beach er også fine.
Presidio er i øvrigt et gammelt militærområde, og barakkerne bebos nu af civile (de smukke officerbygninger er naturligvis noget mere eftertragtede end de tarvelige, små, grå bunker-agtige bygninger…).

Presidio er et oplagt sted at klare løbetræningen, hvis du bekymrer dig om den slags, mens du er på ferie. Der er både små og store bakker, og du bliver konstant belønnet med fantastiske udsigter.
Hvis du får brug for lidt ekstra træning til sidst på ruten, så find Lyon St og løb mod syd. Du vil takke mig senere!

I Presidio finder du desuden food truck festival’en “Off the Grid” hver torsdag og søndag indtil oktober. Det er uden tvivl en omvej værd!

 

Bonusinfo: Hvis du har set de animerede film “Big Hero 6” og “Inside out” vil du måske genkende Presidio som stedet hvor Hiros storebror arbejder og hvor Riley går til hockey.

 

IMG_20150531_171312 copy

 

San Francisco National Cemetery

Ensartede hvide gravstene står snorlige så langt øjet rækker! Og så er der patriotisme for alle pengene. F.eks. kan du læse uddrag af digtet “The Young Dead Soldiers” på mure og trappetrin på vejen derhen…

En amerikaner (af den republikanske type) belærte mig engang om, hvor fantastisk kirkegården er. Det er åbenbart her i området det virkelig gamle USA kan ses. Jeg var flabet og fortalte ham, at det var svært at imponere en europæer med 200 år gamle kanoner, men tippet er hermed givet videre.

 

Golden Gate Bridge

Jeg elsker den bro, og jeg blev aldrig træt af den. Den er altid smuk, både i solskin og i tåge. De flotteste vinkler at tage billeder af Golden Gate Bridge fra, er fra Fort Point (nede fra og op) og udkigspunktet ved Battery Trail (perfekt til selfies med broen i baggrunden, hvis du er til den slags).
Chancen for, at tågen har slugt broen, er størst om morgenen og aftenen. Jeg synes det ser utrolig charmerende ud, men hvis du drømmer om et solskinsbillede til Facebook, gør du klogest i at møde op tidligt på eftermiddagen. Lyt efter tågehornene. Hvis de larmer gennem skoven, så er der garanti for tåge!

Gør dig selv en tjeneste og gå hele vejen over broen. Lige på den anden side finder du en rasteplads (med toiletter), og der er en smuk udsigt over San Francisco.

 IMG_20150102_143855 copy

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *