Skip to content

Turistdagen

Hvis du er i San Francisco i få dage, vil jeg anbefale, at du tager én lang dag i starten, hvor du ser 80% af de klassiske turistattraktioner. På den måde undgår du at spilde tid på de mere kedelige ting, men får stadig krydset standard-stederne af på to do-listen. Dorthe nede fra HR vil ikke have noget på dig, når du kommer hjem!

Her er mit hjemmelavede google-kort, som giver dig den store rundtur og formentlig også pænt ømme fødder. God fornøjelse!

Del 1:

Kort turistdag1

 

 1. Start ved Powell station. Her kan du se køen til en af sporvognene, og overveje om det er dine 8 dollars værd. Jeg har boet her i 5 måneder uden at få lyst til at køre i tivolis svar på en bus, men du kan jo være anderledes indstillet.
 2. Gå op langs Powell Street. Her ligger San Francisco’s største shoppingområde, som fortsætter lidt op ad Market Street, op ad Stockton og rundt langs Union Square. Hvis ikke du har gode sko med på rejsen, så er det nu du skal købe dem.
 3. Når du er klar til at gå videre til Chinatown, finder du Grant Avenue og fortsætter op til Bush. Her ligger porten, som markerer Chinatowns begyndelse. Butikkerne langs Grant bærer tydeligt præg af at være henvendt til turister, men Chinatown er et stort område og der er masser af autentiske oplevelser i sidegaderne. Hvis du ikke lider af klaustrofobi kan det f.eks. være en sjov oplevelse at besøge de kinesiske supermarkeder på Stockton.
 4. I krydset mellem Grant og Broadway kan du se udstillingen “Language of the Birds”. Den hænger i luften over fortorvet, og om aftenen lyser og blinker bøgerne. Det er virkelig fint!
 5. Gå ned af Columbus, hvor du kommer forbi den berømte “City Lights” boghandel, Scientology’s lokale hovedkvarter og Columbus Tower. Vejen stopper når du ankommer til Transamerica Pyramid, som er den højeste bygning i byen. Ved siden af ligger en lille park med unge Redwood Trees.
 6. Gå derefter af Clay indtil du ankommer til Ferry Building. Herinde finder du små butikker a la Torvehallerne i København. På markedsdage er der boder udenfor – led efter Hog Island Oyster Co. som serverer friske østers til kun 2$ stykket!

 

Del 2:

Kort2 turistturen

 1. Fra Ferry Building følger du kajen indtil du når Exploratorium. Herefter krydser du vejen, finder Sansome Street og følger den indtil vejen krydser med Filbert Street. Her finder du “Filbert Stairs” som efter min mening er den flotteste vej op til Coit Tower. Faktisk er vejen derop flottere end tårnet i sig selv. Udsigten deroppe fra er pæn, men du kan godt spare de 20$, hvis du ikke er i humør til flere trapper.
  Guidebøgerne siger her bor vilde papegøjer, men tre ture op til Coit Tower har ikke givet mig nogle beviser.
 2. Fra Coit Tower går du nordpå, indtil du rammer Pier 39. Det er her du finder et lille tivoli, (en gravhundebutik) og alle søløverne. Spis en corn dog, overvej hvor klamt den slags er, bliv træt af menneskemængden, gå videre.
 3. Længere nede langs kajen finder du Fisherman’s Wharf, bedre kendt som San Francisco’s største turistfælde. Her kan du købe alle de souvenirs du synes var for billige i Chinatown.
  Du kan også se Musée Mécanique, som ud over at være gratis, rent faktisk er et besøg værd!
 4. Find Jones og gå sydpå, indtil du ankommer til Lombart Street. Her kan du se den snoede vej, som alle viser frem på postkort. Tag et par billeder, men gå hurtigt videre – med mindre det er påskesøndag. Hvis det er påskesøndag, så sørger du for at ankomme tidligt så du kan se deres Big Wheel Race!
 5. I stedet for at gå op ad Lombart Street, så fortsæt ned af Leavenworth Street indtil du krydser Filbert. Bakken op ad Filbert er en af de stejleste i byen, og det er faktisk ret sjovt at gå op og ned af den, når man er vandt til flade Danmark.

Nu er dagen slut, og du er formentlig klar til at tage hjem på hotellet!

 

Ting du dropper på ruten, men som også er anbefalet i guidebøgerne:

 • Clamchowder på Fisherman’s Wharf. Ud over at sige, du har smagt det, er der ikke meget pointe i dén overprized frokost!
 • Ghirardelli Square. Flot skilt, men virkelig ikke omvejen værd. Desserterne er dyre, kaffen er dyr og chokoladen smager mindst lige så godt hjemme i Europa.
 • North Beach. Jeg kan egentlig godt lide North Beach, men det skyldes hovedsageligt at det er det eneste område i byen, hvor man kan købe en nogenlunde pizza. Jeg ved ikke, om det er en omvej værd for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *